Направете саксиите цветни и интересни в 4 лесни стъпки

Публикувано на 07/02/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/02/2017 | Видяно 24 433 пъти

Дойде време да откриете нови начини за аранжиране на цветята в градината или у дома, така че да освежите стария изглед. Започнете цялостното преобразяване от красивите саксийни растения, като вдъхнете нов живот на техните сандъчета, при това с изцяло подръчни средства. Вижте как да сътворите този цветен и оригинален проект в няколко лесни стъпки, а за озеленяването на двора и градината разчитайте на най-добрите професионалисти в областта, които ще откриете именно при нас! Погрижете се през идните топли месеци да сте подготвени с разкошна и очарователна градина.


Забъркайте сами страхотно универсално лепило за творчески проекти

Тъй като за реализирането на този проект ще ви е необходимо универсално лепило, предлагаме ви бърз и лесен начин да си забъркате сами подобна лепяща смес. За създаването й ще са ви необходими няколко продукта, налични във всяка съвременна кухня, а именно 2 чаени чаши брашно, половин чаша захар, 1 чаена лъжичка олио и чаша студена вода. Първата стъпка тук е да смесите в дълбок съд брашното и захарта. След това добавете 1 ч. чаша студена вода и разбъркайте до създаване на еднородна смес, а за да стане тя по-лесна за нанасяне, добавете и лъжичка олио. Разбъркването на сместа продължава на тих огън до получаване на желаната гъстота.

Виж още: 6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне


Необходими материали за създаването на перфектната декорация

Сътворяването на тази декорация става бързо и лесно, но има няколко eлемента, които трябва да си набавите. Ето ги и тях:

  • Универсално лепило
  • Около метър плат (за препоръчване шифон)
  • Керамични саксии
  • Ножица и четка


Стъпка 1: Нанесете тънък слой лепило върху саксията и прилепете плата

Универсалното лепило ще ви помогне за секунди да прикрепите плата към саксията, при това без да остават неприятни петна или ръбове. Единият вариант тук е да си забъркате сами лепяща смес, както показахме в предварителната стъпка, а друга идея е да се снабдите с готово лепило, което е неподатливо на намокряне. По този начин ще можете да разположите саксиите в двора или градината, без пролетният дъжд да опропасти творенията ви. Първата стъпка от същинското реализиране на проекта е много лесна: нанесете тънък слой лепило и прилепете текстила плътно към саксията.

Виж още: Без какво не може перфектното градинско парти?


Стъпка 2: Повторете предишната стъпка поне няколко пъти

Един слой плат със сигурност няма да е достатъчен за създаването на интригуващ дизайн, затова повторете първата стъпка поне 3-4 пъти до достигане на желания ефект. За по-креативен завършек заложете на плат с флорални мотиви или геометрични фигури, като се стремите да не ги напасвате точно една върху друга при залепянето. По този начин ще се получи по-оригинална и абстрактна визия, която със сигурност ще очарова и вашите гости!


Стъпка 3: Завийте ръбовете на плата и добавете финални щрихи към дизайна

Идва ред и на финалното оформяне на саксията, което изисква да изрежете излишния плат, ако изобщо има такъв. След това подпъхнете крайчетата му и го залепете за саксията, така че да обвие ръбовете й отвътре и дъното отвън. Когато лепящата смес изсъхне напълно, можете спокойно да пресадите в саксията любимото си стайно растение!

Виж още: 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя


Стъпка 4: Аранжирайте с вкус и внимание към детайлите

Накрая прибавете към саксията симпатични малки украшения, които да й вдъхнат живот и настроение. Оригинална идея е залепянето на изкуствени калинки и пеперуди по листата на растенията или пък поставянето на декоративни охлюви в основата им. Самата саксия можете да освежите допълнително с брокат, а защо не и да залепите към нея перли, камъни и други подобни детайли. Аранжирайте саксиите, така че да пасват на обстановката у дома, а качествената поддръжка на двора и градината поверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Достъп до техните оферти и профили ще получите, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта