Как да аранжираме красива градина на балкона за всеки сезон?

Публикувано на 03/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/11/2016 | Видяно 41 035 пъти

В опит да намерят оптимален вариант за използването на балкона, много домакинства решават да го превърнат в красиво зелено пространство насред оживената градска среда! И тъй като това е страхотен начин да вдъхнете свежест на жилището си, днес ще ви покажем няколко идеи, с които да аранжирате растенията на балкона, така че да създадете една наистина вдъхновяваща обстановка! Покажете ни своите интерпретации на тези творчески проекти, а грижата за двора и градината поверете на опитни професионалисти!


Изненадващо ново приложение на старите буркани

Бурканите намират все по-широко приложение в декорирането на дома. Някои ги използват за съхранение на подправки в кухнята, други ги превръщат в страхотни фенери за градината. Ние пък решихме да интегрираме празните буркани именно на терасата, като ги превърнем в страхотни саксии. Бъдете креативни и им придайте закачлив нов нюанс или ги прикрепете за стената, като използвате дървена дъска и няколко метални скоби.


Нов дом за дребните растения, създаден от кокосов орех

Тази идея можете да реализирате с изцяло подръчни материали, като за основата й използвате черупката на кокосов орех. За целта пробийте четири симетрични отвора близо до ръбчетата на черупката и прокарайте връв през тях, като свържете краищата й с метална халка. Накрая посадете малко растение или аранжирайте черупката с изкуствени цветя и я закачете на балкона, който оттук-нататък ще изглежда много по-приветлив, особено ако поставите няколко от тези саксийки!

Виж още: Как да отглеждаме билки и подправки у дома


Керамичните птички кацат на балкона по време на всеки сезон

Посрещнете всеки сезон у дома, като оборудвате балкона с впечатляващи саксии, наподобяващи керамични птички! Насадете в тях малки растения и ги подредете на стенните рафтове или ги превърнете в страхотни висящи декорации, като използвате цветна връв и няколко дървени топчета за основа. Нанижете топчетата плътно едно до друго и прикрепете саксията за тях с лепило, така че да не се изплъзне на по-късен етап. Обърнете специално внимание на възлите и халките, с които ще окачите декорацията, тъй като те имат ключова роля за нейната устойчивост!


Придайте нови шарки на старите саксии

Придайте на скучните бели саксии интригуващи шарки и украсете с тях балкона. Първата стъпка тук е да впръскате различни нюанси спрей боя в леген или друг подобен съд, пълен с вода. След това потопете саксиите във водата, а за да не придадете и на ръцете си нов ярък нюанс, поставете гумени ръкавици. Когато боята изсъхне напълно, посадете в саксията любимото си цвете и украсете с помощта на панделки или други любими декорации.


Малките къщички от глина вече приютяват вашите растения

Полимерната глина вече не се използва само за направата на оригинални бижута. Днес от нея можем да създадем красиви саксии под формата на къщички или кутии за нашите нови растения на балкона. За целта изрежете шаблон на къща от картон и по него оформете отделните парчета глина. За да свържете стените една с друга, можете да използвате допълнително от този материал, а когато къщичката е напълно оформена, я изпечете за около 15-20 минути на умерена фурна. Накрая оставете да изстине и поставете растенията в новия им уютен дом!

Виж още: Как да си направим домашен компост


Страхотна креативна идея за вашата тераса

Този очарователен проект можете да сътворите за едва 20-30 минути, като за реализирането му ще са ви необходими плитка ваза, камъчета, почвена смес и любимите ви кактуси. Добрата новина е, че те са непретенциозни и издържат дълго време без вода, затова тази идея е изключително подходяща за вашата тераса. За целта поставете на дъното на вазата един пласт камъни, като ги покриете със слой почвена смес. След това насадете кактусите и положете още един пласт камъчета, който да бъде опора за растенията и да спомага за красивия вид на вашето ново творение!


Превърнете скрина във фантастичен цветарник

Ако сте сред късметлиите, които разполагат с достатъчно голям балкон, намерете ново приложение на стария скрин, като го превърнете в страхотен цветарник! Можете да освежите вида на тази мебел лесно и бързо с помощта на боя и лак или пък да запазите автентичното й излъчване, което несъмнено ще допринесе за по-артистичния облик на целия дом. За финал подредете върху скрина любимите си вази и декорации, така че да придадете завършеност на творческия си проект.

Виж още: Истинска зимна приказка на собствения ви балкон


Бетонните блокчета могат да изградят невероятно местенце за цветята

Оползотворете ъгъла на балкона, като превърнете няколко бетонни блокчета в оригинален и изключително функционален цветарник. Обмислете предварително начина, по който да позиционирате отделните елементи, като при желание можете да им придадете интересни краски с помощта на спрей боя. Експериментирайте с дизайна на цветарника, а за основа на почвената смес в отделните блокчета поставете парче телена мрежа и слой едри камъни. На финала насадете растенията, поставете близо до цветарника сгъваема масичка и се насладете на следобедното кафе на балкона! За подготовката на градината пък се доверете на най-добрите специалисти в областта, като заявите проект при нас безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта