Зарадвайте близък с тези нестандартни и интересни мартенички

Публикувано на 29/02/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 09/02/2021 | Видяно 29 731 пъти

Ако пък търсите оригинален начин да разчупите традиционната идея за Пижо и Пенда, можете да го направите като използвате бобени зърна и прежда. Първата стъпка тук изисква определена доза сръчност и включва оформянето на тялото и косата на героите. След това с помощта на маркер нарисувайте личицата на Пижо и Пенда върху бобените зърна, а когато те изсъхнат напълно, ги прикрепете към останалата част, използвайки лепило. Накрая вържете красива панделка и добавете безопасна игла за закачане върху дрехи или чанти!

Виж още: Направете си сами висящо нощно шкафче в 4 лесни стъпки


Зарадвайте близък с тези нестандартни и интересни мартенички

Баба Марта е любим празник за малки и големи, затова днес ще ви покажем няколко нестандартни решения за мартенички, които можете да сътворите сами! Проявете творчество и оригиналност в избора на материали, форми и дизайн за мартениците, като споделите с нас и страхотните резултати. Настъпването на пролетта е подходящо време и за пълно обновяване на дома, затова не се колебайте, а потърсете доказан професионалист за вашия ремонт в MaistorPlus!


Създайте уникални брошки с богата символика

Традиционните брошки, които най-често са под формата на Пижо и Пенда, вече отстъпват място на по-модерни и разчупени варианти. Освен че са оригинален подарък за празника, подобни украшения ви дават възможност да проявите творчество и отношение в създаването им, като съчетаете впечатляващи елементи с богата символика. За направата на тези брошки можете да използвате памук, филц, както и дребни детайли, като дървени калинки, сърца или пък копчета.


Лесна и чудесна мартеничка от копчета

Фантастична идея за артистични натури е създаването на очарователни мартенички от филц и копчета. Тук можете да експериментирате смело с размера и формата на елементите, като при желание дори да прикрепите с лепило мартеничката към обикновена фиба и по този начин да й придадете наистина оригинален завършек в духа на празника. Друга идея е използването на мартеницата под формата на брошка или пък поставянето й върху обикновена плетена гривна.

Виж още: Хитри начини за оползотворяване на остатъците от сапун


Изплетете чаровни мишлета по случай Баба Марта

Страхотна изненада, особено за най-малките, е създаването на мартенички от прежда под формата на игриви мишлета. Направете животни с разнообразни форми и размери, като за финал можете да им поставите безопасна игла, така че детето да ги закачи на якето си например. За да придадете обем на самите животни, преди да довършите изплитането на тялото, напълнете образувалото се плетено джобче с памук или вата.


Мартеничката от хартия е по силите и на най-малките

А ето и идея, която е по творческите сили дори и на най-малките! С ваша помощ те могат да създадат страхотни мартенички от хартия под формата на цветя, брошки или пък красиви декорации за дома. Ако решите да сътворите красиво цвете например, използвайте за основа на стъблото пластмасова сламка, която по-късно да покриете със зелена хартия. Самите листенца пък оформете поотделно, като към тях можете да добавите дребни мъниста или фин брокат, а за финал просто ги залепете внимателно към стъблото.

Виж още: Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали


Мартеници под формата на красиви бижута - защо не?

Мартениците под формата на бижута днес са изключително актуални, което ги прави стилен и интересен подарък за празника. Изненадайте приятно своите близки, като направите за тях подобни мартенички и сами, използвайки камъни, мъниста и ластик. Тази идея става още по-красива и изискана, ако добавите здрави сребърни закопчалки или създадете цял комплект бижута с един и същи акцент.


Поставете красиви мартеници под формата на дръвчета у дома

Идеален начин да украсите дома за празника е поставянето на красива мартеничка под формата на дръвче на балкона или пък в кухнята. Подобна декорация ще впечатлява вашите гости още от прага, като освен източник на добро настроение, тя може да се превърне и в истинско вдъхновение за създаването на други оригинални мартеници! Къде бихте поставили вие този впечатляващ декоративен елемент? Запретнете ръкави и реализирайте тези идеи още днес, а професионално съдействие за декорирането на дома потърсете от нашите компетентни майстори! Пуснете заявка за проект в MaistorPlus и разгледайте техните оферти и профили, при това напълно безплатно!


Тагове:

Баба Марта

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта