7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници

Публикувано на 05/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 09/11/2016 | Видяно 6 428 пъти

Намерете ново приложение на сервизите, от които са оцелели едва по една или две чаши, като ги превърнете в оригинални свещници. За изпълнението на тази мисия ви е необходим восък на гранули, подходящ съд за разтапянето му, фитили и няколко дървени клечки (или моливи). Разтопете восъка според указанията на опаковката, а междувременно закрепете фитилите изправени в чашите с помощта на клечките. При желание добавете към восъка няколко капки ароматно масло, а след това напълнете с него чашките. Изчакайте да изстине и готово!


Направете си невероятни дървени свещници

Обикновените дървени трупчета могат лесно да се превърнат в необикновени свещници с помощта на свредло, цветна боя и няколко стикера! Как? Първо с помощта на свредлото пробийте отвор в трупчето, в който на по-късен етап да поставите свещта. След това облепете със стикери страните на трупчето, така че да създадете разделителна линия за боята и смело нанесете новия цвят. Последната стъпка е внимателното отстраняване на стикерите, което трябва да направите едва след като боята изсъхне напълно!

Виж още: Изобретателни хартиени проекти за декорация в дома


Свещници, вдъхновени от красиви пролетни цветя

Тази идея е изключително подходяща за начинаещи творци, които търсят лесен и ефектен начин да сътворят красиви декорации за дома. За целта вземете няколко напълно прозрачни чашки и с помощта на водни бои създайте уникална смесица от нюанси по стените им. Преди да преминете към същинското украсяване на свещниците, изпробвайте цветната си комбинация върху лист хартия, тъй като някои тонове създават прекалено тъмни и сивкави нюанси при смесването си. След това оставете свещниците да изсъхнат и поставете ароматна свещ в тях!


Негативите се превръщат в страхотни положителни емоции!

Преоткрийте красотата на усмивките от старите ленти, като ги превърнете в невероятни свещници! Първата стъпка е да подберете подходящи кадри, след което да прецените колко от тях бихте могли да прикрепите към прозрачната чашка. Използвайте лепило за правилното им позициониране, а накрая просто поставете чаена свещ в чашката. Така бързо и лесно всички любими спомени ще греят в дома ви и негативите ще се превърнат в страхотни положителни емоции!

Виж още: Как да почистим жилището преди да се изнесем от него?


Намерете приложение на всички единични чаши у дома

Използвайте сребриста или златиста спрей боя, с която да покриете всички единични чаши от старите сервизи. Още по-впечатляващ ефект се получава, ако чашата не е гладка и има интересни орнаменти, затова не се страхувайте да експериментирате с формите и цветовете! Това е лесен начин да направите страхотни декоративни елементи за дома, които можете да използвате както като свещници, така и като поставки за бижута например.


7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници

Творческият дух няма почивен ден, затова запретнете ръкави и през уикенда създайте сами невероятни украшения за дома! Днес ви предлагаме няколко оригинални и красиви идеи за свещници, които ще ви мотивират да ставате все по-добри в проектите от типа "направи си сам". А ако имате нужда от помощ за реализирането на ремонта у дома, обърнете се към доказани специалисти, като заявите проект безплатно още сега!


Сътворете лесно и бързо приказен блестящ свещник

А ето и още една симпатична идея, подходяща за тези от вас, на които им предстои първи опит за проект от типа "Направи си сам". За реализирането отново ще ви трябва прозрачно бурканче или чаша, както и лепило на спрей и сух брокат в нюанс по избор. Нанесете лепилото по вътрешните стени на бурканчето, след това поръсете обилно с брокат и оставете да изсъхне. По подобен начин можете да направите страхотни блестящи свещници на точки (с помощта на стикери) или пък да създадете впечатляващ преливащ ефект!

Виж още: Направи си сам свежа декорация от пухкави помпони


Вдъхновяваща идея за свещници от глина

Първата стъпка тук е да разточите с помощта на точилка глината и да изрежете от нея кръгчета, използвайки чаша или форма за сладки. Тук трябва да проявите творчество и да пробиете малки отвори или да създадете интересни форми в глинените парченца. След това оформете вдлъбнатини, в които по-късно да поставите чаените свещи и изпечете отделните парченца глина. Когато изстинат напълно, залепете ги по двойки с лепило и прикрепете свещта!

Коя от тези идеи ви се стори най-интригуваща? Покажете ни своите интерпретации на красиви свещници, а обновяването на дома оставете в ръцете на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект при нас сега и разгледайте многобройни оферти и мнения на клиенти за работата на майсторите, при това напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта