Направете мебелите си стилни и модерни с няколко лесни трика

Публикувано на 16/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/10/2016 | Видяно 8 539 пъти

Създайте си сами нов работен плот или преобразете някоя стара етажерка, като използвате дървена плоскост и декоративно фолио. Принципът за реализиране на тази идея е прост - заменете съществуващия плот на етажерката с покритата с фолио дъска, като се уверите, че цялата конструкция е устойчива. Накрая боядисайте основата на етажерката в цвят, който да съответства на новия плот и поставете отгоре елегантни декорации! Готово!


Вдъхнете нов живот на старото, но удобно кресло

Не изхвърляйте здравото кресло от дневната, а обновете вида му в няколко лесни стъпки! Първо, при нужда, подменете тапицерията и крачетата му, като за реализирането на този проект най-удачно е да заложите на чисто бял плат. След това използвайте боя за текстил и печат за декорации, с които да придадете уникален завършек към вида на своето обновено кресло. За финал подберете декоративна възглавничка с подобен принт или пък сами сътворете такава с остатъчните материали!


Обновете вида на масата за хранене с помощта на фолио

Създайте интересни шарки и ефекти по старите мебели у дома, като използвате самозалепващо фолио. По този начин ще поддържате обзавеждането в крак с тенденциите, без да е необходимо да инвестирате в закупуването на нови елементи. Този доказано успешен трик е приложим за обновяването дори и на някои кухненски уреди, като хладилника например, затова запретнете ръкави, изберете фолио с интересна текстура и направете страхотна промяна в интериора!

Виж още: Изобретателни хартиени проекти за декорация в дома


Изпъстрете старите столове с цветни петънца

Ако търсите начин да създадете цветен акцент в дневната, можете лесно и бързо да преобразите някой стар стол в истинско произведение на интериорното изкуство! Как? Поставете найлони на пода, отделете седалката от основата и с помощта на златист спрей я боядисайте изцяло. След като този слой боя изсъхне, просто грабнете четка и намерете приложение на остатъчните бои от ремонта, като изпъстрите с тях златистия стол!

Виж още: Направи си сам свежа декорация от пухкави помпони


Новите дръжки напълно ще преобразят вашите мебели

Интересна идея за обновяване на шкафове е поставянето на нови дръжки, които да пасват по-добре на останалата част от дневната. Те се монтират изключително лесно, а за още по-впечатляващ резултат комбинирайте тази идея с поставянето на цветно фолио за мебели и подмяна на крачетата на шкафа. По същия начин можете да освежите още нощните шкафчета в спалнята или дори кухненския модул, а защо не и цялото обзавеждане на детската стая!


Направете мебелите си стилни и модерни с няколко лесни трика

Всяка година се появяват нови зашеметяващи тенденции в обзавеждането и декорирането на дома, които обаче често ни струват скъпо. За да ви спестим време и излишни разходи по закупуването на нови мебели, днес ви предлагаме няколко оригинални идеи, с които да освежите визията на стария си скрин или кресло! Кои от тях бихте приложили вие и какви са вашите хрумки за икономично обновяване на дома? Споделете с нас резултатите, а ремонта на дома поверете на най-добрите специалисти в бранша!


Поставете декоративни лентички на таблата на леглото

Внесете свежа промяна в обзавеждането на спалнята, като премените изцяло таблата на леглото! Освен че към нея можете да добавите дребни детайли като LED лампички например, имате възможност и напълно да промените визията й с помощта на самозалепващи дървени лентички. За целта първо отбележете с молив желаното ниво за елементите, така че да бъдат поставени симетрично, а при нужда можете да отстраните предварително несъвършенствата по повърхността им, използвайки обикновена шкурка.

Виж още: Прелестни интериорни творения от рециклирано дърво


Придайте индивидуалност на бар столовете

Вдъхнете нов живот на старите бар столове у дома, като използвате спрей за боядисване на елементи от тях. За успешното изпълнение на тази мисия, на първо време облепете с тиксо за боядисване краката им до нивото, до което ще стига новият цвят, а след това преминете към най-забавната част - боядисването! За да не придадете нежелани шарки на други мебели и повърхности, препоръчително е да обновявате столовете върху найлон. Използвайки различни нюанси на боята, можете да създадете преливащ ефект на цветовете или пък да направите страхотни ярки райета за добро настроение!


Сътворете си сами уникален дизайнерски скрин

След ремонта често се налага да подменим някои от старите мебели, така че те да пасват на новата обстановка. На пазара ще откриете разнообразие от дребни елементи за мебели, с които да разчупите техния дизайн, а още по-лесен вариант е да си направите сами шаблони за различни фигури. След това използвайте поне два различни цвята боя, за да оформите интересни шарки и контрасти, които напълно ще променят облика на вашия стар скрин или шкаф! Споделете с нас своите идеи за икономично обновяване на мебелите у дома, а цялостният му ремонт оставете в ръцете на доказаните майстори, регистрирани в нашата платформа! Разгледайте техните оферти и подберете точната за своя проект, като направите безплатна заявка още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта