Великолепни палми, които можете да отглеждате навън през зимата

Публикувано на 25/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 20 223 пъти

Палмите са прекрасни растения, любими на много градинари и изключително подходящи за отглеждане в къщи с двор, тъй като украсяват градината по един неповторим начин и донасят много екзотика и очарование. Не всички от тях обаче са подходящи за отглеждане при характерните за страната ни зимни температури, които често падат под минуса. Затова ви предлагаме няколко подбрани сорта палми, които ще ви радват през цялата година. Всека от тях е отглеждан в България и успеваемостта е доказана, затова научете повече за тях и си изберете растение за своя двор. А с помощта на специалистите по озеленяване, лесно бихте могли да осъществите разнообразни проекти, с които да внесете великолепие в градината си.


Палма Сабал минор

Започваме колекцията си с един вид, който може да бъде определен като крал на студените месеци. Sabal minor Mc Curtain успешно оцелява при температури до -20 градуса. Тя има сребристо зелени листа, които се разклоняват в широчина, затова остава ниска, което прави поддръжката й по-лесна. Обикновено растежът й е най-засилен през лятото, а през зимата забавя своето развитие за известно време.

Виж още: Идеи за озеленяване на двор с есенни цветя


Палма Бутия капитата

Това великолепно зелено творение на природата съчетава едновременно впечатляващ екзотичен външен вид и изключителна студоустойчивост. Развива се чудесно в леко кисела почва с pH от 5,5 до 6,5 и издържа при температури до -12 градуса. Осигурете й по-слънчево и защитено от вятър местенце в двора и ще й се радвате през цялата година.


Брахея - мексиканска синя палма

Брахеята е бавнорастяща, но също много красива палма, която вирее в почви с почти всякакво pH и оцелява на студове до -12 градуса. Тя е пустинна палма и се нуждае от много слънчева светлина, затова е необходимо да й я осигурите, като я засадите в някоя от най-светлите зони в двора си.


Юбея - чилийска винена палма

Тази огромна и внушителна красавица се развива добре и със защита може да издържи дори при -15 градуса. Тя има нужда от умерено количество светлина, влага и много, много търпение, тъй като расте изключително бавно. Но ако й отдадете необходимите грижи и време, може един ден да ви зарадва с някое кокосово орехче.

Виж още: Пет големи идеи за малкa градинa


Палма Вашингтония Робуста

Последното ни предложение е за една също толкова голяма палма и не по-малко красива. За разлика от чилийската Юбея обаче, Вашингтония Робуста ще ви удиви с бързия си растеж и лесно отглеждане. Тя обича влагата, а през зимата може да издържи при условия на -6 градуса, но ще й бъде необходимо допълнително отопление.

За да си изградите великолепна зелена градина, винаги можете да се доверите на професионалистите по озеленяване, които да преобразят двора ви и да го превърнат в мечтаното местенце за почивка и спокойствие, или да ви дадат полезни съвети за саксийните растения на балкона. Направете безплатна заявка за изпълнение на проект, след което ще получите конкурентни оферти с възможност да разгледате дейностите и клиентските отзиви на фирмите, което неминуемо ще улесни крайното ви решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта