Шедьовър за стена от весели кръгчета

Публикувано на 10/10/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 1 788 пъти

Когато навън захладнее, уикендите се превръщат в истинско предизвикателство откъм намиране на интересни и полезни занимания за децата вкъщи. Защо не използвате студеното време, за да направите заедно с хлапетата чудесна украса за стената? Дайте им да се изявят и ще видите, че резултатът ще ги накара да се чувстват доволни от положените усилия. А вие ще се замислите дали наистина получената картина е за детската стая, или предпочитате да я окачите в хола.


Децата стават творци

Идеята за тази пъстра творба е на канадската дизайнерка, художничка и илюстраторка Мерилий. Тя е майка на две момчета и едно момиче, като в креативния проект са участвали двамата братя, които можете да видите на снимките.

Вижте още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Откъде да започнем?

На първо място, снабдете се с шарена плътна хартия или картон, от които да изрежете кръгчетата. Това може да бъдат специални листове, предназначени за декорация и апликация, които се продават в специализираните магазинчета за арт материали, или подръчни варианти, например от цветни опаковки.

Ще ви е нужна още голяма постерна хартия в бял цвят или кадастрон, които да оформите в подходящия размер за вашата носеща настроение картина и които впоследствие да сложите в рамка.


Изрежете кръгчетата

Използвайте перфоратор за декоративни елементи, или така наречения пънч, който изрязва кръгчета. Естествено, можете да направите картината си и в други формички, съществуват перфоратори, които режат пеперудки, звездички или цветенца.

Така няма да е нужно да очертавате формите и да се мъчите да изрязвате с ножица. Децата обичат да ползват ножицата, но далеч не за получаването на правилни кръгчета. За сметка на това работата с перфоратора е лесна и забавна и с нея могат да се справят дори и по-малките хлапета.


Отбележете местоположението на кръгчетата

С помощта на линийка поставете на белия картон точки на равни разстояния една от друга. Съобразете разстоянията да са такива, че кръгчетата да се съберат, а и да остане малко място между тях. Точката трябва да се пада в центъра на изрязаната формичка.

Вижте още: Уникални детски секции за фантастичен интериор


Дойде ред и на лепенето!

Дайте на децата безцветно лепило за хартия, покажете им с едно-две кръгчета как става залепването и ги оставете да се забавляват. Те ще изберат подредбата на цветовете и с удоволствие ще наредят пъзела на своя оригинален шедьовър за стена.

Така вашият проект за декорация вече е готов. Бъдете сигурни, че децата ще оценят прекараното време в творчество заедно с вас. Момчетата на Мерилий дълго време след завършването на картината не спират да говорят за нея, като и двамата имат свои любими кръгчета, които помнят къде са залепили.

Сигурни сме, че вече с помощта на малчуганите у дома можете да се справите с всякакви задачи за подобряване на интериора. Ако все пак обаче прецените, че за някои проекти имате нужда от помощ, обърнете се към професионален интериорен дизайнер. Той ще ви насочи как да подобрите атмосферата у дома, а, ако пуснете безплатна заявка в MaistorPlus с описание на идеята си, ще получите конкретни оферти от регистрираните при нас специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта