4 хитри идеи за малък апартамент, които си струва да откраднете

Публикувано на 25/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 8 807 пъти

Макар да звучи парадоксално, в големите градове малките апартаменти са наистина често срещано явление. И когато казваме "малък", това съвсем не означава гарсониера с площ от около 30-40 квадрата. Често срещано е клаустрофобично студио, което да разполага с не повече от 17 кв.м. Въпреки това, с добро премисляне и нюх към интериора, хората успяват да поберат вътре всичко необходимо, за да е максимално удобно за живеене. Ако и вие се чудите как правилно да разпределите всеки сантиметър у дома, почерпете идеи от хитрите решения, представени в статията. Що се отнася до изпълнението, опитните интериорни дизайнери винаги са насреща, за да облекчат работата ви.


Обособена спалня на втория "етаж"

Стълбите-чекмеджета водят към спалнята, която се е събрала само на 2 квадратни метра. Въпреки това, тя създава усещане за комфорт и уединение. В случай че вашето малко жилище не разполага с необходимата височина за подобна спалня, то най-добре...

Вижте още: Най-добрите идеи за малки жилища, показвани някога


Тук има място за всичко!

Всичко в малката кухня изглежда подредено и чисто, благодарение на високите шкафове, които побират тиганите, тенджерите и всички други кухненски принадлежности. Очевидно е, че на такава площ няма как да се разположи обемен гардероб. За сметка на това, находчивият собственик е превърнал стъпалата, водещи към второто ниво, в просторни чекмеджета за съхранение на обувки и дрехи.


Умен минимализъм - офис и дневна в едно

Всичко в това помещение е разположено така, че да функционира идеално. Малката квадратура на стаята не позволява нито големи и масивни секции, нито ярки цветове. Това обаче не означава, че трябва да се лишите от удобството на Г-образния диван, на който да прекарвате приятни моменти с приятели. Тоновете са светли, а повърхностите на мебелите са гланцирани, за да отразяват светлината. Бюрото е като естествено продължение на малката секция под телевизора заради еднаквите плотове, така че няма резки визуални граници.

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче


...Изолирайте леглото със завеси

Това също е хитър начин да си подарите лично пространство, достъпно само за вас. Ако искате визуално да разграничите отделните помещения, можете да използвате и голяма етажерка, върху която да подредите книги, снимки и всякакви други вещи.

Коя от идеите искате да пренесете и във вашето жилище? Не се страхувайте от промените, защото специалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще ви помогнат да сбъднете и най-смелите си интериорни мечти. Направете безплатна заявка, за да получите различни оферти от изпълнители и да прочетете мнения за работата им от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта