Хитри дизайнерски трикове за оптимизиране на 3 мини апартамента

Публикувано на 26/11/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 493 пъти

Ограничената жилищна площ далеч не означава, че сме принудени да се лишаваме от определени удобства в дома си или че трябва да живеем натясно. Едно малко студио, ателие или скромна боксониера могат да поберат точно толкова уют, колкото и дом с по-голяма квадратура, ако не и повече. Всичко е въпрос на правилно използване на пространството. В настоящата статия ще ви запознаем с някои хитри дизайнерски трикове за оптимизиране на малки апартаменти. А при необходимост да внесете промени във вашето домашно огнище, направете безплатна заявка към проектантите в нашия сайт.

Вижте още: 8 уникални решения как да спестите място във вашия дом


Малък апартамент с много превъплъщения

Малкият апартамент с лекота влиза в различни превъплъщения, които съответните потребности на собственика му възлагат. Справя се еднакво добре в ролята на дневна, парти зона, спалня, дори успява да осигури място за пренощуване на гостите. Къде е магията?


Твърде малко ли са 15 кв.м.?

Истината е, че могат да бъдат напълно достатъчни, когато попаднат в ръцете на способни дизайнери. Именно с на пръв поглед ограничената площ от близо 15 кв.м. разполагат проектантите от Normal Projects, за да разгърнат върху нея идеите си. Като резултат, малкото пространство бързо се превръща в различни стаи според конкретните нужди.

Вижте още: Невероятен апартамент в Париж, събран в 8 кв.м.


Шкафът с много "лица"

Магическите преобразувания на това скромно по площ жилище са възможни благодарение на шкафа с много "лица". В зависимост от това кои от модулите му са отворени или затворени, той се превръща в спалня, отваря пространство за танци, обособява офис зона. С подобна мебел всякакви притеснения, че домът не разполага с достатъчно стаи, отпадат на мига.


Артистична мини мансарда

Прехвърляме се в друго малко жилище, където да се вдъхновим от още хитри дизайнерски трикове. Банята и тоалетната разделят стаята на две функционални зони - от едната страна малка спретната кухня с трапезария, а от другата - дневна за хобита и почивка. По цялата дължина на стената има поставена етажерка, на която са побрани какви ли не вещи, като се използва и за стълба, за да се стигне до уютната спалня, която разполага с поглед в небето. Виждате ли нещо, което да му липсва на този мини апартамент?


Цял апартамент, побран само в една стая

Може ли една-единствена стая да побере цял апартамент? Отговорът е пред очите ви. Спалнята е качена на горно ниво, намира място не само голямо, удобно легло, но и нощно шкафче, плюс гардероб. Под нея е поместен килер - екстра, от която понякога се лишават дори големите апартаменти. Когато заобиколим бялата преграда от другата страна, пред нас се разкрива малка, кокетна кухня, оборудвана с всичко необходимо и за най-придирчивата домакиня. Компания ѝ прави трапезарна маса, която лесно може да влиза в и ролята на работно бюро.

Ако имате нужда и желание да приложите хитри дизайнерски трикове, за да оползотворите максимално добре пространството и във вашия дом, свържете се бързо и лесно с професионалисти близо до вас. Направете безплатна заявка в нашия сайт и до 24 часа ще получите обратна връзка под формата на оферти от различни изпълнители. Ще можете да сравните цени, срокове за изпълнение, да се запознаете с предишни техни проекти и отзиви за тях. На база на собствените си изисквания избирате кого да наемете и след приключване на ремонтните дейности оставяте своята оценка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта