Как да превърнем маломерното студио във функционално жилище

Публикувано на 25/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 6 285 пъти

Макар да се слави като огромен мегаполис, запазената марка на Ню Йорк са малките жилища. Едно студио в Бруклин, разположено на площ от 20 кв.м., доказва, че в интериора не съществуват невъзможни неща. Собствениците на маломерния апартамент са вложили куп хитри стратегии, за да превърнат това пространство в уютен и практичен дом. Ако и вие се нуждаете от вдъхновение и свежи идеи, свързани с реконструкцията на жилището, доверете се на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Обособете уединена спалня

В това помещение усещаме предприемчивия дух на собствениците, които са се сдобили с място за съхранение на вещи, без да отнемат от квадратурата на студиото. Освен това, по-високото ниво разграничава спалнята от другите помещения, докато близкият прозорец внася допълнително светлина. Секцията играе ролята и на нощно шкафче, всичко необходимо е налице.


Вижте още: Невероятно преобразяване на жилище, побрано в едва 40 кв.м


Използвайте стените на максимум

Голите стени могат да изпълняват редица практични роли. Вместо да се чудите как да ги украсите с картини и снимки, поставете телевизора или огледалото на тях. В това жилище дори малкото пространство до входната врата е практично запълнено със закачалка за велосипеди.


Разчупете традиционната визия на трапезарията

Един от основните проблеми на маломерните апартаменти е фактът, че никога няма достатъчно място за гости. Това може да се промени, ако вложите творчество в подредбата на трапезарията. Кой е казал, че високите столове, елегантно подредени около масата, са задължителни? Можете да се сдобиете с практична пейка, която лесно да приберете под масата.


Научете се да делите

Защо да губите излишно място за две бюра, когато можете да използвате едно по-дълго? Така всеки получава лично пространство, без това да се отразява на цялостното разположение на апартамента.

Вижте още: 6 начина да освежите дома си с минимален бюджет


Открийте скрития потенциал на вашето жилище

Колкото и невероятно да звучи, дори на 20 кв.м. може да имате собствен минибар. Подредете всички бутилки в артистични дървени кутии върху малък скрин, а под тях скрийте дребните вещи, за които никъде няма място. Ако и вие имате иновативни идеи, които искате да осъществите в дома си, не се колебайте да направите безплатна заявка в MaistorPlus и да сравните офертите на различни професионалисти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта