Преди и след: Преустройство на малък апартамент в центъра на Манхатън (снимки)

Публикувано на 23/07/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 4 796 пъти

Този кокетен малък апартамент е разположен в сърцето на Ню Йорк сити - Манхатън. Жилището принадлежи на стилиста Антони Д'Аргенсио (Anthony D'Argenzio), който го обитава заедно с приятелката си и кучето им. Никога няма да предположите, че преди това квартирата е принадлежала на възрастна дама, с вкус към розови драперии и тежка кристална посуда. Д'Аргенсио е почерпил вдъхновение за преустройство от изчистения скандинавски стил на обзавеждане. Сега апратаментът изглежда съвършено различно, издържан в модерен индустриален облик, с леко намигване към шаби-шик и усещане за волен бохемски дух.


Всекидневната преди преустройството

Всекидневната е била обзаведена със старомоден диван, тъмен бюфет с витрини, зад които е била наредена колекция от кристална посуда, а на прозорците са висели тежки завеси с розови драперии.

Вижте още: Защо да използвате природни материали в обзавеждането


Всекидневната след преустройството

Д'Аргенсио премахва мазилката на част от стените и боядисва направо тухлите в бяло. За нови первази на прозорците използва рециклирана дървесина, която отива на запазения, но дълбоко изциклен под от дъски. Украсата е от естествени цветя, засадени в керамични саксии.


Кухнята преди преустройството

Вратата между всекидневната и кухнята е била премахната още от предишната собственичка. Кухнята е била обзаведена със светли стенни шкафове и бял бюфет, който е стеснявал още повече малкото пространство.

Вижте още: Интериорен справочник за кухня


Кухнята след преустройството

Премахната е и стената между всекидневната и кухнята, като е направен барплот. Вместо стенните шкафове са поставени дървени полици, а вместо бюфета - по-лека етажерка. Старите кухненски плотове са подменени с мраморни с красива текстура. Дръжките на чекмеджетата и кранчета на чешмата са обновени с такива от месинг или мед.


Антрето преди преустройството

Антрето е било в светъл бежов цвят, със семейни фотографии и религиозни картини на старата собственичка.


Антрето след преустройството

Поставена е нова бяла ламперия и е украсено с нови фотографии и модерни картини.


Спалнята преди преустройството

Спалнята е била в жълто и розово, със сатромоден матрак, разположен зад вратата и претрупан с възглавнички. На прозореца е имало дълги завеси и над тях розови драперии.

Вижте още: Големи идеи за малка спалня


Спалнята след преустройството

Леглото е преместено под прозореца. Прозорецът е с нова дограма и елегантна лека завеска. Мазилката на стената около прозореца е премахната до тухлите. Всички стени са боядисани в бяло.

Ако планирате преустройство или ремонт на жилището си, винаги може да разчитате на добрите съвети на специалистите в нашия сайт. Направете безплатно запитване без обвързване и изберете най-добрата оферта за вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта