Невероятно преобразяване на жилище, побрано в едва 40 кв.м.

Публикувано на 09/06/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 16 143 пъти

В сърцето на Манхатън е разположено едно малко архитектурно бижу, доказало максимата, че в интериора няма невъзможни неща. От занемарено старо жилище, заемащо едва 40 кв.м., екип от архитекти и дизайнери, начело със Скот Шпехт и Люис Харпман, създават невероятен компактен апартамент, усвоил вертикално пространство от почти 8 метра. Сега ще ви покажем как тази, наглед неизпълнима задача, става реалност. А ако вашето жилище също има нужда от реконструкция, потърсете квалифицирана помощ от специалистите, регистрирани в MaistorPlus!


Ето как изглежда апартаментът преди

Стари олющени стени, скърцащ под и стълби, зле организирано пространство - от всичко това специалистите трябвало да сътворят жилище, годно за обитаване. Това било сериозно предизвикателство, предвид скромния размер на апартамента, но с креативност и добра идея, те успели да го претворят в съвършен пример за усвояване на малки пространства!

Виж още: 8 свежи дизайнерски идеи


Максимално използване на пространството

В основата на тяхната идея било създаването на платформи на няколко нива, с цел да се оползотвори пространството във височина. Това означава оптическо уголемяване на помещенията с помощта на подходящите цветове, мултифункционални мебели за повишаване на удобството, както и куп "скрити" места за съхранение на вещи.


Силата на детайлите

За създаване на тази невероятна атмосфера специалистите са използвали някои от съществуващите елементи на жилището, като например тухлените стени, сега боядисани в нюансите на бялото. Те придали характер на помещенията с помощта на дребни детайли, като картини, полилеи, килими и други декорации.


А къде е банята?

Чудите се къде е скрита банята? Непосредствено зад входната врата, на мястото, което е било не особено удобен килер. Именно огледалото, обхващащо задната страна на вратата, както и осветлението, създават илюзията за уголемяване на помещението. И това, ако не е хитър начин да създадем още една баня в дома си!


На първия етаж ни посреща изискана кухня

Непосредствено след входната врата, се озоваваме в семпла бяла кухня с изчистен дизайн. В нея няма нищо излишно, кухненският модул е с минималистичен вид, а светлият цвят в комбинация с осветлението уголемяват визуално помещението.


Функционално и интригуващо интериорно решение

Макар и малка, кухнята разполага с необходимото оборудване за нуждите на своите обитатели. Освен с функционалност, тя впечатлява и с интересния кухненски плот, който продължава по линията на модула, обхващайки дори гърба му.


Кухнята "прелива" в уютна дневна

По този начин с навлизането в дневната, кухненският плот се преобразува в рафт за книги, като необходимо допълнение към всеки хол. За да създадат усещане за относителен простор в жилището, дизайнерите залагат на идеята за "преливане" на помещенията, вместо обособяване на отделни стаи. Претворете тази добра идея и в своя дом, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно!

Виж още: Защо сградите на бъдещето ще бъдат проектирани от...нас?


Мултифункционалното стълбище

Изключително интериорно решение се явява стълбището, което освен с изчистената си визия, впечатлява и с възможностите си за съхранение. По този начин се "заобикаля" необходимостта от шкафове, скринове и гардероби, а пространството под стълбите, в което обикновено складираме ненужни вещи, сега побира всичко необходимо за банята.


Хармонична спалня на втория етаж

На втория етаж попадаме в спалнята, като големите прозорци, разположени непосредствено над нея, балансират тъмните нюанси на дървото, намерили място в помещението. Тук отново виждаме голямата роля на малките детайли, като вазата с цветя и нестандартното осветление над леглото.


Контрастът отново доминира

Основната цветова гама отново е в нюансите на бялото, като стълбището, отвеждащо към терасата на последното ниво, е със същия функционален дизайн, като това на първия етаж.

Виж още: Малък дом с големи възможности на колела


Великолепният отворен финал

Откритото пространство на покрива е "перлата в короната" на това жилище, което до скоро можеше да предложи само необитаеми стаи с вехти мебели. Дори по стълбите към него можем да откроим основната контрастна линия, а именно тъмно дърво за пода и стълбищата, и бяло за стените и таваните. Създайте интересни цветови противоречия за едно неповторимо жилище още сега, като направите безплатна заявка в MaistorPlus! Сравнете оферти на водещи професионалисти, разгледайте мнения за дейността им от клиенти и изберете точния изпълнител за своя проект!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта