Преди и сега: Викторианска къща преживява пълна промяна

Публикувано на 03/03/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 3 346 пъти

Преобразяването на тази викторианска къща от 1885 година е неоспоримото доказателство за това, че почти всяка стара постройка има потенциала да се превърне в уютен и съвременен дом. Необходимо е да имате визия за желания краен резултат, без която всяка добра идея ще си остане само на хартия. Посветени на каузата да вдъхнат нов живот на тази малка къща, разположена в Минесота, Джеф Борн и Виктория Борн-Дууди я преобразяват напълно в едно наистина прекрасно място за живеене! Ако и вие сте се захванали с подобен архитектурен проект, потърсете съдействие от архитекти и интериорни специалисти за оптимално постигане на желанията ви.


Екстериорът преди

Старият занемарен вид на едно жилище може да отблъсне купувачите или наемателите му бързо и окончателно. Затова при реконструкция на стара постройка, подобна на тази, сменете вехтите изпочупени прозорци с нови. Това е един от първите елементи, върху които ще се спре евентуалният купувач. Обърнете внимание и на входната врата и в случай, че не разполагате с достатъчно средства, за да я смените, я пребоядисайте. Освежаването на екстериора не може да се размине с боядисване на цялата къща. Не подценявайте значението на двора около къщата, погрижете се в него да разцъфнат красиви цветя с настъпването на пролетта.

Виж още: Какво трябва да знаете преди да започнете строителен проект


Екстериорът след

Ако жилището, което ще отдавате под наем или продавате, се намира в блок, тогава отново не подминавайте състоянието му отвън-боядисайте отново терасата и вратата, водеща към нея, уверете се, че в изолацията няма дупки и пукнатини, сменете прозорците или ги почистете старателно. Това, че става дума за апартамент съвсем не означава, че той трябва да е сив и скучен-поставете саксия с красиви цветя на терасата или увиите симпатични лампички около парапета, които да го украсяват дори и през нощта.


От страховита мрачна стая

Най-уютната стая в дома трябва да вдъхва усещане за спокойствие и комфорт. Ако стените на спалнята са напукани или боята липсва на места, тогава никак не е добра идея да показвате новите завеси, които сте избрали за нея, на своите гости. Вместо да инвестирате в промени, които не биха рефлектирали върху цялостния облик на стаята, помислете за по-постоянни начини да я освежите. Можете да го постигнете като премахнете старата боя или тапети и шпакловате стените. Именно този метод са избрали и майсторите на тази красива викторианска къща, за да вдъхнат нов живот на нейната спалня.


В уютна спалня

Пребоядисайте стените, прозорците, вратата на спалнята, както и касата, погрижете се за изправността на подовата настилка, изберете аксесоари, които да вдъхнат уют. Това е формулата на успеха, когато говорим за реновиране на спалня, макар че в никакъв случай не можем да подминем ефекта на почистения килим и новото спално бельо.


Схлупена и неподдържана баня

Понякога по пътя към мечтания дом ни се налага да бутнем някоя и друга стена. При тази къща ситуацията не е по-различна и на майсторите се налага да разрушат някои от стените, свързани с банята на втория етаж. Затова при реновиране на старо жилище не се страхувайте да експериментирате, но под зоркия контрол на специалист, който можете да откриете в MaistorPlus.


Невероятно практично и свежо пространство

Що се отнася до банята, там най-важният критерий е чистотата. Една баня може да бъде обзаведена скромно, но ако е добре поддържана, пропуските в интериора няма да направят впечатление на никого. Все пак, ако сте перфекционисти, препоръчваме да съобразите големината на помещението със санитарния възел. Ако то е малко, заложете на душ кабина с плъзгащи се врати, за да спестите място. В случай, че разполагате с повече пространство и средства, помислете за модерна вана, съчетана с душ кабина, в която да разпускате след дългия работен ден. Колкото до избора на цветове, помислете дали не можете да съхраните духа на епохата, в която е построено жилището, както Джеф и Виктория са направили с плочките в черно и бяло.

Виж още: Разликата между модерна и съвременна архитектура


Стълбището вдъхва нов живот на цялата къща

Стълбището е друг важен елемент от всеки мезонет или къща, за чиято изправност трябва да следите. Ако ходейки по него, то скърца под краката ви, значи е време да подсилите основите или изцяло да го смените, за да избегнете инциденти. За да не сбъркат дома ви с къща на ужасите, уверете се, че антрето и коридора са добре осветени и боядисани в приветливи меки тонове. Малкото антре или коридор дават възможност да ги разширите, като вместо врати, поставите арки към някои от помещенията като дневната например.


Неприветливото помещение, което ще се превърне във функционална кухня

Кухнята е ключово помещение във всеки дом и трябва да й отделите по-специално внимание. Тук не говорим само за големи ремонтни дейности, които да изискват много разходи. Ако стените и кухненския модул са в приличен вид, направете само козметични промени.


А ето я и нея

Боядисайте вратата и прозорците, сменете вратите на кухненските шкафове, а ако имате възможност и кухненския плот. Проверете изправността на електроуредите, осветлението и поканете пролетта и в своята кухня с помощта на нови завеси, покривка и ваза с цветя.


Това мрачно кътче е преобразено до неузнаваемост

Някои домашни реконструкции са напълно постижими и без намесата на специалисти. Дневната е една от стаите, чийто вид може да промените коренно и с малки стъпки. Поставете мек килим, декорирайте холната масичка, погрижете се за богата и добре организирана библиотека. Сложете нова мека мебел или сменете тапицерията на старата, не оставяйте пространството над нея празно и поставете красива картина.

Виж още: Топ причини да наемете архитект за преустройството на дома


Превърнато е именно в кокетна дневна

Поддържайте редовно чистотата на прозорците и никога не разполагайте телевизора срещу тях. Възползвайте се максимално от естествената слънчева светлина и ако помещението я допуска свободно, поставете щори, които да "изчезват" през деня. Заложете на топли и светли тонове, като не забравяйте, че с подходящите декорации дори и изцяло бяла стая може да стане уютна, приятна и колоритна.

Много често при реконструкции обаче може да се сблъскате с непредвидени обстоятелства като напукване на стени, повреда на покрива и други. В такива случаи помощта на професионалнист съвсем няма да ви е излишна, затова направете безплатна заявка в MaistorPlus и оставете дома си в ръцете на квалифицирани специалисти, които да се погрижат за неговото качествено обновяване!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта