Невероятен апартамент в Париж, събран в 8кв.м.

Публикувано на 17/02/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 8 125 пъти

Какво си представяте при мисълта за 8 кв.м. жилищна площ? Антре, спалня, кухня, трапезария, дневна, баня? Лесно можете да видите поотделно тези помещения, защото заемат едно и също пространство. Идеята всички те да бъдат събрани на тези безумно малко квадратни метри, по всяка вероятност ви изглежда абсурдна. Но не и за дизайнерите от архитектурната агенция Kitoko Studio. Използвайки точно 8 кв.м., те успяват да създадат невероятно малък апартамент в Париж, спретнат, удобен и функционален. Дали са се справили добре, предстои да разберем в настоящата статия.  

Вижте още: Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава


Намерете скритите мебели!

Фразата "Нещата не са такива, каквито изглеждат" приляга идеално за този малък апартамент. На пръв поглед, това е просто една стена с шкафове и гардероби, все едно сме попаднали в много стилен дрешник или килер. Но нека надникнем зад вратите, за да разберем как точно се е напъхал зад тях цял един апартамент с всичките необходими услуги и принадлежности.


А дали е само секция?

Малък склад, където могат да се сложат книги, обувки и разни други потребни джаджи. Но води и към неподозирана "стая".


Усамотена спалня

Не бързайте да заспивате, огледът едва сега започва. Просто искахме да ви покажем къде се случват приятните сънища в този малък апартамент. Нагоре по стълбите и сте право в леглото! Предвидено е и отделно осветление за импровизирания спален кът. А плъзгайки вратичката, можете да избегнете любопитните погледни или първите слънчеви лъчи.


Продължаваме с мултифункционалните мебели

Малко по-късно ще разберете къде може да си приготвите храна, засега нека видим само къде се е скрила масата, която служи както за хранене, така и за работа. Дори има и два стола, хитро прикрепени под нея. Когато не я използвате, просто я плъзвате обратно.


Всичко се намира на една ръка разстояние

Добре подредени, организирани и спретнати намирате и вашите дрехи и обувки. Място има за всичките ви необходими вещи, макар и скрити от погледа на гостите ви.


Напред към кухнята!

Малката кухничка в този невероятно малък апартамент в Париж разполага с нужното за една добра домакиня. Когато мивката не се използва, остава скрита под капак, а микровълновата дори не се вижда с просто око.


Да надникнем в банята!

Отваряйки поредната магическа врата в това изумително жилище, виждаме къде се е скрила банята. За всеобщо учудване намираме всичко нужно–душ, тоалетна чиния, мивка, а даже и шкаф под мивката. Бойлерът за гореща вода е сгушен в поредния импровизиран шкаф, под рафтове с книги.


Поглед отгоре

Ето как изглежда това чудо на дизайнерската мисъл, погледнато отгоре. Толкова малко площ, с толкова много възможности! Вярвате или не, всичко това се е събрало само в 8 кв.м.


Отлични решения и за вашето малко жилище!

След този вълнуващ оглед на невероятно малък апартамент в Париж у вас се е надигнал неустоим порив да преустроите килера си в мезонет? Помнете, че в MaistorPlus можете да откриете над 3 000 специалисти и да подберете сред тях едни от най-добрите майстори за мебели по поръчка, готови да посрещнат вашите предизвикателства. Направете безплатна заявка за ремонт, вижте офертите и се спрете на най-добрата от тях.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта