Интериорни идеи за стълбите у дома

Публикувано на 12/02/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 18 107 пъти

Обикновено пренебрегваме стълбите в интериора и влагаме най-малко средства за изграждането им. Ето защо те често стават просто необходимост и не особено интересна част от жилището ни. А може ли да е обратното? Да направим уникален нашия дом именно чрез стълбите? Ако прецените, че ви е необходима консултация от професионален интериорен дизайнер, потърсете най-добрия!

Ето няколко идеи за модерни, креативни и артистични стълби в интериора, които със сигурност ще привлекат вниманието на всеки ваш гост:


Вито стълбище

Витото стълбище е едновременно красиво, лесно за изпълнение и пести място. Подходящо е за малки мезонети или къщи, където пространството е ограничено. То лесно може да се превърне в модерен и изящен акцент във всекидневната ни.


Стълбище от дървени кубове

Стълбището от дървени кубове е стабилно и ни дава възможност да оползотворим максимално пространството под него, като си направим библиотека или рафтове за предмети. Добра идея е да го подсигурим с парапети от мрежа. Можем да използваме за стъпалата плоскости от ПДЧ. Те се предлагат в разнообразни шарки и цветове, така че лесно ще ги съчетаем с интериора на помещението.


Уютът на дървото

Изцяло изработените от дървен материал стълбища даряват дома с неповторим уют. Топлотата, която излъчва този материал, е незаменима и ще ви накара да се чувствате комфортно, дори и през най-студените дни. Добра идея е настилката в помещението да прелива и към стълбището, като се постига напълно завършен вид на стаята. Освен това дървените стъпала са много практични, защото не се нуждаят от допълнително подово покритие.


Стълбище от стъкло и хром

Това са два материала, които са много подходящи за модерно и креативно стълбище в интериора. Чудесна и много оригинална идея е стъпалата да са изработени от дебело закалено стъкло, а основата и парапета от хром. Подредбата на стъпалата може да следва спирала около основния стълб, като се получава изящно творение с неголеми размери, подходящо за малки помещения.


Стълбище с масивни парапети от ковано желязо

Това е вариант за стълбище в интериора, който дава на вашето жилище аристократичен облик и неповторима изисканост. Не е евтин, но красотата на фино изработените парапети наистина е несравнима. Колкото повече орнаменти има върху тях, толкова по-интригуващо изглеждат те.

Ако все още не сте решили как ще изглежда вашето стълбище в интериора и имате нужда от помощ, в MaistorPlus можете на разгледате оферти на професионалисти и да прочетете коментари от предишни клиенти. Заявете още сега вашия проект към специалистите безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта