5 начина да задържите лятото в дома си

Публикувано на 02/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 27/08/2016 | Видяно 8 575 пъти

Летният сезон е вече към края си. И докато някои използват последните му дни, за да съберат слънчеви лъчи и бронзов загар край брега на морето, ние сме ви подготвили няколко идеи, с които ще задържите лятото за по-дълго в дома си. Създайте си морска атмосфера с цветове, аксесоари и стайни растения или използвайте градината на лятната си къща, за да се пренесете на плажа. Не забравяйте да използваете въображението си и да реализирате идеите точно по ваш вкус.

Вижте още: 7 идеи за балкона през лятото


Идея 1: Поставете акценти в морски цветове

Един от най-лесните начини да пренесете лятото в дома си е като декорирате стаите в морски тоналности. Това не означава, че непременно трябва да пребоядисате стените. Вместо това, поставете акценти в светло синьо - картини, възглавнички, лампи или други предмети, които могат да ви се сторят подходящи за вашия интериор.

Тук акцентът пада именно върху подредените в различна форма и големина картини с морски пейзажи. В допълнение диваните са декорирани с възглавнички в синьо-бялата гама. Изглежда наистина морско, нали?

Разбира се, ако все пак търсите начин да освежите стените на помещенията в дома си, боядисайте ги! Синьото е особено подходящ цвят за банята, а в комбинация с традиционния бял санитарен фаянс, ще придадете естествено и ненатрапчиво морско настроение. А използването на по-тъмни цветове ще създаде динамичен контраст в интериора ви.


Идея 2: Декорирайте с райета

Щом заговорихме за морски елементи, няма как да не споменем и райетата. Те са много подходящи, ако желаете интериорът в дома ви да напомня морските вълни.

Чаршафите и завивката тук са раирани в моряшки стил. А когато се събуждате сутрин, ще имате чувството, че през прозореца на спалнята ще видите морето.

Ако пък искате да разнообразите популярния синьо-бял десен, винаги можете да се доверите на класическата комбинация от черно и бяло, която е винаги на мода.


Идея 3: Използвайте тропическа зеленина

Още един чудесен начин да поканите лятото във вашето жилище е като използвате тропическа зеленина. Тъмнозеленият цвят на растенията няма как да не провокира мечтите ви за бягство сред природата.

Поставете саксия, засадена с влаголюбиво растение в банята или ваза с няколко стръкчета свежи цветя. Веднага ще забележите, че атмосферата в помещението е някак по-свежа.

 

Не бива да подценяваме ролята на растенията и в трапезарията. Понякога една стая се нуждае именно от цвете, което да я направи по-гостоприемна. В този случай растението е разположено в центъра на масата за хранене и е чудесен интериорен акцент в летен стил.

Още едно предложение за тропически морски стил у дома - този път във всекидневната. Въпреки цветовото разнообразие в този интериор, няма как да не отбележим свежите синьо-зелени нюанси.

Вижте още: Поръчай цвете за всяка стая в дома си


Идея 4: Създайте усещане за допир с морето

Няма как да отречем въздействието на различните морски дарове в дома. Миди, корали, морски пясък и рапани - всички те биха могли да бъдат чудесна декорация за интериора, особено през летните месеци.

Морските предмети тук са чудесно украшение върху етажерката. Те се съчетават добре с плочките в познатата синьо-бяла комбинация.

Ратановите мебели също могат чудесно да се впишат както във вашата лятна градина, така и в хола. За да си осигурите по-голямо удобство и повече настроение, вземете си цветни възглавнички за тях.

Както се убедихме и в по-горните предложения, картините с преобладаващи морски пейзажи са способни да задържат лятото много по-дълго в помещението. Точно толкова въздействащи са и картини с изобразени върху тях морски животни, раковини и други обитатели на подводния свят.


Идея 5: Лято в градината

Последното ни предложение за това как бихте могли да поканите лятното настроение в своя дом е насочено към градината. В топлите месеци никой не обича да стои между четири стени. Много по-приятно място да пиете сутрешното си кафе, да поиграете с децата или да хванете летен тен, е градината.

Декорирайте вашата градина с бамбукови пръчки и се наслаждавайте на прохладната лятна вечер така, сякаш сте край някое красиво езеро в планината.

Направете си голяма градинска маса, за да можете да вечеряте на чист въздух, сред зеленина и прохлада. Не е лоша идея да помислите и за тента, която да ви подслони в случай на по-дъждовно време.

Декорирайте вашата градината с гирлянди от малки лампички и й придайте празнично настроение и приказност.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Ще опитате ли някой от горните 5 начина, за да задържите лятното настроение по-дълго около вас? Ако сме ви вдъхновили да създатете своя уникална идея за обзавеждане и летен декор, при нас ще откриете специалист, който да я реализира, точно както си я представяте. Разгледайте препоръчани изпълнители в сферата на интериорния дизайн и озеленяването. Направете безплатна заявка, сравнете оферти и наемете най-подходящия за вас изпълнител.


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта