Луксът среща екзотиката - малък красив апартамент в африкански стил

Публикувано на 26/09/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 23 910 пъти

Мечтите по далечни екзотични страни ни отвеждат в Африка, само докато си седим удобно на дивана у дома. След като разгледате великолепното жилище, което ще ви покажем, ще видите колко лесно се постига впечатляващ дизайн в африкански стил. Необходима е само малко помощ от професионални дизайнери - а те са винаги близо до вас!


Светлина, простор и внимателно подбрани детайли

Красотата на този апартамент се крие основно в избора на изключително изчистени основни цветове и комбинацията им с типични африкански мотиви. В стаята, обединяваща дневната, кухнята и трапезарията, за стените са избрани разнообразни стилове и текстури, наподобяващи гледките в пустинята Сахара. Именно затова и подът е в пясъчни цветове, а завесите са плътни и бели. Контрастът с луксозната кухня в тъмни нотки донася усещане за придържане "в крак с времето" и балансира цялостната визия на интериора.

Виж още: Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.


Декорацията - спомени от африкански пътешествия

Всички елементи от декорацията в този апартамент са събрани от многократни пътувания на собственика из различни африкански страни. Така той внася не само екзотика в дома си, но и частица "от себе си", от своите лични преживявания, съхранявайки прекрасни спомени за приключенията, които е преживял.


Комфортът е ключов фактор

Ще видите, че подборът на мебелите в обзавеждането в цялото жилище не е случаен. На първо място функционалността на мебелите и минималистичния им дизайн допринасят за просторната визия на апартамента. Но преди всичко - дизайнът им е съобразен с необходимостта от комфорт в ежедневието. Един добър пример е големият мек диван в дневната.


Дизайнът в спалнята също се придържа към основната идея

Светли основни цветове, тъмни нотки в обзавеждането, голямо пухкаво легло с памучно бяло шалте - красота, удобство и очарование в спалнята! И отново ще намерим добрите стари африкански тарамбуки, статуетки, както и интересна текстурирана стена, наподобяваща напукано от горещината парче земя.


Има време за работа и за почивка

В спалнята пространството е оптимизирано по начин, позволяващ поставянето на бюро за работа със стандартни размери. Както и се предполага - всичко е обляно в светлина и разкош!

Виж още: Всекидневната – център на домашния уют


Да обърнем внимание и на приятната баня

Банята не е с много големи размери, целият апартамент е сравнително малък. Но е побрана семпла вана, а стилът е обичайният - пясъчни нотки в комбинация с кафяво. Не е никак трудно да се постигне подобен дизайн - както виждате, той е всъщност изключително семпъл и красив. Важно е обаче всичко да бъде изпипано с вкус, а за това можете да разчитате на професионалните дизайнери, регистрирани в Майстор Плюс. Направата на заявка за изпълнение на проект е напълно безплатна и ви дава възможност да разгледате и сравните оферти от конкурентни компании в областта, за да вземете най-оптималното решение за своя дом!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта