Ярки акценти и несравнима практичност в 28 кв.м.

Публикувано на 04/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 27/12/2016 | Видяно 57 400 пъти

Замисляли ли сте се как ще изглежда домът ви, ако съчетаете класическите неутрални нюанси с артистичното излъчване на неоновите цветове? Тази мечта е превърната в една красива реалност, която обхваща едва 28 кв.м. Вижте как закачливите тонове на лилавото и зеленото срещат функционалните интериорни решения, за да преобърнат изцяло представите ни за модерен дом. Ако пък искате да въплътите някоя от тези идеи в облика на своето жилище, потърсете експертен съвет от опитни специалисти!


Щипка цвят в забързаното ни ежедневие

Апартаментът е дело на дизайнерката Алена Фокина и предоставя удобно пространство за живеене за млада дама с натоварено ежедневие. Идеята е жилището да съчетае оригинален облик и ненадминат комфорт, който да отговаря на нуждата от спокойствие в забързаната градска среда. Очевидно целта е изпълнена майсторски – този впечатляващ малък дом грабва симпатиите ни с умелото разпределение на наличното пространство и включването на артистични цветни детайли.

Виж още: Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.


Още в коридора ни посрещат ярки цветове и интересни решения

Рядко обръщаме внимание на антрето в дадено жилище, но ето че тук няма начин да го подминем. То грабва мигновено вниманието с два основни акцента – огледалното покритие на стената и яркия панел, който го отделя от останалата част от дома. Този своеобразен сблъсък на стилове, в комбинация с фигурите на пода и неутралните елементи, придава завършеност на дизайна и подпомага усещането за индивидуализъм.


Кухнята впечатлява с уникален лилав остров

Основната цветова гама в кухнята, както и в цялото жилище, е подчинена на неутралните бежови и сиви нюанси. Те създават впечатление за повече пространство и домашен уют. Ярките цветни акценти от своя страна придават индивидуалност на апартамента, като те са представени най-вече от наситените тонове на лилавото и зеленото. Доказателство за това откриваме още в кухнята, където във фокуса на вниманието попада именно лилавият кухненски остров, който се отличава със завидна функционалност и минималистичен дизайн.


Дневната е подчинена на идеята за отмора след дългия работен ден

Както в много други модерни жилища, така и тук, кухнята, дневната и дори зоната за работа са обединени в едно общо помещение. Това обаче не е поредната тенденция, която ще забравим след няколко месеца, а е успешен начин за усвояване на компактно и трудно за обзавеждане пространство. Ето защо не е изненадващо, че в този дом дневната е представена от мек и удобен диван, разположен непосредствено до прозореца. Изключително оригинално решение е поставянето на малки холни масички с огледална повърхност, които придават елегантност на тази иначе семпла част от дома.

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент


Да отделим малко време и за работните задължения

Често не смеем дори да си помислим за обособяването на работна зона у дома, защото сме притиснати от компактните размери на своето жилище. Този проблем обаче е преодолян със замах в кокетния апартамент, който ви представяме днес. Тук домашният офис представлява своеобразно продължение на дневната, като обхваща неудобната ниша, която се оформя непосредствено преди входа към спалнята. И това ако не е страхотен начин за оползотворяване на ъгъла в дневната!


Спалнята е малка, но изключително удобна

Спалнята е скрита зад практичен модул, който я отделя от общото помещение. Според очакваното тя е малка, но уютно обзаведена, като приятно впечатление в нея прави ярката стена в лимонови нюанси. Дизайнът на леглото силно наподобява този на дивана в дневната и по този начин се създава визуален баланс и хармония в цялото жилище. Макар в спалнята да липсват масивни елементи и декорации, тя определено е едно от най-практичните решения за малки жилища, на които сме се натъквали напоследък!

Виж още: Дизайнерски дом в Лондон очарова с колорит и оптимистично излъчване


Банята има собствен артистичен почерк

Банята е покрита с плочки в бяло и черно, чиято семпла натура е разчупена визуално от яркото присъствие на неоновите елементи и фигурите на пода. Душът тук е обособен в отделно кътче, до което стигаме посредством интересна стъклена врата. Останалата част от банята допълва доминиращата визия в целия дом – обзавеждането й впечатлява с изчистени линии и необикновени артистични детайли.

След като видяхте как едно компактно помещение може да се превърне в модерен и уютен дом, време e да приложите наученото и в своето жилище! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте офертите на най-добрите специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта