9 впечатляващи графити за всяка стая у дома

Публикувано на 09/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 09/11/2016 | Видяно 15 304 пъти

Създаването на оригинална цветна стена у дома е идеален начин за визуалното обособяване на отделни помещения или за разчупването на строгия интериор. Ето защо много домакинства използват графитите като алтернатива на добре познатите ни дървени плоскости или стикери, с които покриват част от антрето или коридора. Как ви се струва този вариант?


Превърнете детската във фантастична спалня за тийнейджър

Поставянето на графити е идеален начин да пригодите детската в артистична стая за тинейджър. За целта консултирайте избора на цветове и детайли с порасналия обитател на новата спалня, като по този начин ще му дадете възможност да изрази себе си и да превърне помещението в едно наистина вдъхновяващо пространство. И тъй като често по стените в детската остават петна и вдлъбнатини от неспирните детски игри, поставянето на рисунки и свежи акценти е доказано успешен начин да преборите този тип несъвършенства в стаята.


Поставянето на графити не е удачно за компактната дневна

Поставянето на графити в дневната е смело решение, което обаче изисква да обърнете внимание на няколко аспекта в интериора. На първо място помещението не трябва да е твърде тясно и схлупено, тъй като акцентиращата стена с графити допълнително ще отнеме от простора в него. Обмислете добре и съчетаването на тази идея с обзавеждането и стила на дневната, като подберете цветовете така, че да пасват на обстановката в нея.


Придайте на кухненския остров неподражаем стил

Често смятана за най-важното помещение в съвременния дом, кухнята е постоянно изложена на сериозни замърсявания, поради което трябва да избирате всеки елемент от обзавеждането й много внимателно. В този смисъл изрисуването на графити на стената зад мивката или печката не е подходящо решение, тъй като тези зони са изложени на интензивна влага и изпарения при готвенето. По-разумно заложете на ефектен кухненски остров, покрит с графити, който ще се превърне в стилен акцент в цялото жилище!

Виж още: Как изглежда пищният дом на мечтите на Кейт Бланшет


9 креативни идеи за графити във всяка стая у дома

Превърнете дома си в истински вдъхновяващо и хармонично пространство, като създадете ефектни акценти в неговия интериор. За тази цел днес ви представяме една оригинална тенденция, която все по-отчетливо се налага в съвременните жилища, а именно покриването на една от стените с графити. Как бихте съчетали тази идея с обзавеждането на своя апартамент? Покажете ни своята артистична комбинация, а обновяването на интериора поверете на най-добрите специалисти в областта!


Графитите ще разчупят обстановката в елегантната спалня

Спалнята често е източник на добро настроение и вдъхновение у дома, затова трябва да подхождаме изключително внимателно към нейното обзавеждане. Покриването на една от стените й с графити е уместно, само когато в помещението влиза достатъчно естествена светлина и липсват масивни или прекалено ярки декорации. Колкото по-изчистен е стилът на спалнята ви, толкова по-добре ще изпъкнат и графитите, като се превърнат в идеалното допълнение към нейния неповторим дизайн.

Виж още: Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена


Графитите ще преобразят напълно семплата трапезария

Ако разполагате с просторна трапезария и търсите оригинален начин да вдъхнете известна доза уют на обстановката, покриването на една от стените с графити е точната идея за вас! По този начин ще придадете уникален облик на помещението, като компенсирате липсата на масивни мебели и други впечатляващи елементи в обзавеждането му.


Мебели, покрити с ефектни графити - защо не?

Ако търсите по-деликатен начин да интегрирате уличното изкуство в интериора на дома, заложете на скрин или друга мебел, покрита с графити. Тя не само ще се превърне във впечатляващ детайл, който мигновено ще грабне вниманието на вашите гости, но и лесно може да бъде пребоядисана или изцяло заменена. Така при евентуално желание да промените стила на дневната, разходите за цялостното й обновяване ще бъдат значително по-малки.


Съчетайте графитите в банята с голямо огледало и впечатляващо осветление

Модерната баня се отличава не само със завидна функционалност, но и с оригинален дизайн. Ето защо поставянето на абстрактни форми по стените й е напълно уместно и съвместимо с почти всякакъв тип изчистени повърхности и уреди. В случай че банята ви е компактна, интегрирайте повече огледални елементи в обзавеждането й, така че те да компенсират яркото присъствие на графитите по стената.

Виж още: Модерен бял апартамент с елегантно излъчване в Москва


Домашният офис има нужда от ярък отличителен почерк

Често се налага да изпълняваме част от работните си ангажименти вкъщи, което пък налага създаването на вдъхновяващ домашен офис. Изрисуването на една от стените с ярки графити е страхотен начин да разчупите визуално скучното помещение, като му придадете и необходимата индивидуалност. Заложете на 2-3 основни цвята и изчистени линии за рисунките в компактната стая, а ярките и сложни графити запазете за големите отворени пространства. Това правило важи за повечето декоративни елементи в съвременния дом, затова за неговото оригинално обзавеждане се доверете на квалифицирани майстори. Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте техните оферти още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта