Креативният дизайн среща удобството в изумително софийско жилище

Публикувано на 30/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 27/09/2016 | Видяно 44 216 пъти

Съвременният интериор трябва да притежава едновременно завидна функционалност и интригуващ дизайн. Успешен пример за съчетаване на тези качества откриваме в едно невероятно жилище, сгушено на последния етаж на стара сграда в центъра на София. Нека заедно надникнем в този модерен дом и разгледаме впечатляващите интериорни решения, с които се отличава той. Качественият ремонт на своя дом пък поверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus, като преди това разгледате техните оферти напълно безплатно!


Жилището е вдъхновено от естествената природна красота

Това фантастично жилище е дело на дизайнерите от DontDIY и е разположено на последния етаж в стара четириетажна сграда, сгушена в центъра на София. Неговият интериор доказва, че естествената природна красота има важно място в съвременния дом, дори той да се намира в оживената и динамична градска среда. Вдъхновен от свежестта на зелените паркове, които заобикалят сградата, този проект е създаден за авантюристични натури, увлечени по фотографията и пътуванията.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Кухнята, трапезарията и дневната са обединени в общо помещение

Отличителна черта на този невероятен дом е усещането за простор, породено от отвореното пространство, обединяващо кухнята, трапезарията и дневната. За да се получи преливане между отделните стаи, дизайнерите са заложили на един и същи тип подова настилка от дърво. По стените пък отчетливо доминира белият цвят, който уголемява визуално общото помещение.


Къде е скрит кабинетът?

Както споменахме, основен акцент в това жилище е отвореното пространство, в което се преливат границите между отделните стаи. Дневната заема централно място в общото помещение, като е отделена от кабинета посредством дървени пана-ламперии. Така само на една ръка разстояние от хола е скрит невероятен домашен офис, който има потенциал да се превърне дори в детска стая или спалня за гости. Самите дървени пана са в съзвучие с идеята за жилище, успяло да въплъти в интериора си естествената природна красота и хармония.


Дневната има модерно и хармонично излъчване

Дневната се отличава с впечатляващ дизайн и интересни детайли, които са в пълно съответствие с цялостното излъчване на този дом. Централно място в нея заема масивният жълт диван, който внася добро настроение и светлина в помещението. Изключително функционално и хитро решение е създаването на вградени рафтове на една от стените, които дават възможност за поставянето на смели артистични декорации. Съчетанието на жълто и зелено с дърво създават усещане за спокойствие и свежест, а интригуващият дизайн на осветителните тела представлява перфектен акцент, допълващ интериора.


Компактната кухня е функционална и удобна

Кухнята и трапезарията се сливат в рамките на общото помещение, като създават приятна и гостоприемна обстановка. Белият кухненски модул заема едва една от стените и се отличава със завидна функционалност, докато дървената маса за хранене е в съзвучие с идеята за природната красота, вплетена в интериора. В кухнята на този дом няма нищо излишно - тя осигурява лесен достъп до основните готварски пособия, без да отнема от необходимата площ за приготвяне на ястията и по този начин превръща готвенето в истинско удоволствие! Къде обаче са скрити уредите?

Виж още: Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет


Иновативно решение за интегриране на кухненските уреди

Компактните жилища имат нужда от умни решения, които да подпомагат тяхната организация и функционалност. Впечатляващ пример в тази посока е интересната зелена мебел, която освен че приютява кухненските уреди, се прелива и в стълбище към подпокривното ниво. По този начин се спестява място от разполагането на печката и хладилника като част от кухненския модул, а от друга страна тази мултифункционална мебел се превръща и в ярък акцент от обзавеждането.


Банята се отличава със семпъл и елегантен дизайн

Както споменахме, това модерно таванско пространство разполага дори със собствена баня! Тя е компактна и удобна, окъпана в нюансите на бялото и синьото, които й придават неподражаема елегантност. Душът е отделен от останалата част от стаята посредством стъклена преграда, което е доказано успешно решение за малки бани. Така от една страна душът е обособен като отделно кътче, което обаче не стеснява допълнително компактното помещение.


Идеално местенце за отмора и релакс

Ако поемем нагоре по нестандартното стълбище, ще се озовем в уютно кътче за отмора и релакс, обхванало подпокривното ниво. Освен че е идеална за почивка, игри и гледане на филми, тази част от дома разполага и със собствена баня и гардероб, което прави възможно превръщането й във втора спалня например. И това, ако не е мечтано допълнение към всяко модерно жилище!


Спалнята, като олицетворение на уединение и комфорт

Спалнята е отделена от останалата част от жилището посредством коридор с врата, вградена в бялата библиотека, разположена в дневната. В самото помещение доминират меките тонове на бялото и бежовото, като подът отново е покрит с дървен паркет. Обзавеждането е в стилов синхрон с останалата част от жилището, като тук също преобладават изчистените линии и функционалният дизайн. Леките завеси и малките декоративни елементи вдъхват индивидуалност на спалнята, като я превръщат в истинско олицетворение на спокойствието и комфорта.

Виж още: Как да внесем цветовете на 2016 година в интериора


Спалнята разполага с отделен гардероб, килер и баня

Освен че е обзаведена със стил и усет към детайлите, тази спалня предлага и изключително удобство на своите обитатели. Тя разполага със собствен гардероб, килер и дори отделна баня, обзаведена в духа на останалата част от жилището. Изумително, нали? Ако това жилище ви е вдъхновило да направите пълна промяна в интериора и на своя дом, потърсете квалифициран специалист, който да гарантира успеха на тази задача! Заявете проект при нас напълно безплатно и открийте точния архитект за своя проект!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта