Компактно жилище, съчетало функционалност и елегантен дизайн

Публикувано на 02/01/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 398 пъти

Настъпването на 2016 година е подходящ момент да си поставим нови цели и най-накрая да превърнем дома си в по-хармонично и приятно място за обитаване! Ето защо днес ще се разходим до Швеция, където откриваме едно интригуващо жилище, срещнало завидното удобство с естествената природна красота. Истинско вдъхновение за ценителите на впечатляващите интериорни решения, този дом ви предлага няколко наистина забележителни хрумки за усвояване на малко пространство. Вижте кои са те, а за да ги адаптирате към своя апартамент, потърсете помощ от компетентните специалисти на MaistorPlus!


Това страхотно жилище се побира в едва 34 кв. м.

Това невероятно жилище се намира в Стокхолм, Швеция и заема едва 34 км.метра, доказвайки, че те са напълно достатъчни за създаването на един наистина уютен дом! Обзаведено в характерния скандинавски стил, то се отличава с хладна елегантност и завидно удобство, като разполага с компактна кухня, приветлива дневна, спалня и дори тераса! Бялото категорично доминира в интериора на дома, като строгия му вид е разчупен от елементите в сиво, бежово, кафяво и зелено. От гледна точка на материалите, тук осезаемо присъства естественото дърво и стъклото, което създава интересни визуални ефекти.

Виж още: Живот в бяло - защо белият цвят е подходящ за всяко помещение


Кухнята впечатлява с изчистен дизайн, като оползотворява тесния коридор

Непосредствено до входната врата е разположен малък кухненски модул, обхванал изцяло коридора към банята. По този начин дизайнерите са намерили решение на проблема с липсата на отделни помещения, като са създали едно удобно място за приготвяне на ястия, оборудвано само с най-необходимите уреди и пособия. За да не стеснява допълнително коридора, кухненският модул е в бяло, като дървените елементи и мраморният плот не позволяват кухнята да стане скучна и еднообразна. Подобен тип обзавеждане едва ли ще удовлетвори кулинарните виртуози сред вас, но пък дава интересна алтернатива за използване на коридора в случаите, когато пространството ви притиска.


Удобната зона за хранене е разположена в общото помещение

Невероятно, но факт! В рамките само на едно помещение са обособени дневна, спалня и дори своеобразна трапезария. Тази симпатична зона за хранене притежава ненатрапчиво излъчване, подплатено с необходимата доза елегантност и артистичност. Винтидж масата неслучайно е с обла форма - по този начин тя заема минимално място. Столовете се отличават с изчистени линии, а полилеят пък има интересен дизайн, характерен за скандинавския стил в обзавеждането.


Терасата е превърната в кътче за отмора и релакс

Вляво от зоната за хранене се намира просторна тераса, превърната в кътче за отмора и приятни разговори с приятели. Тя открива великолепна гледка към оживените улици на Стокхолм, като приютява и няколко саксийни растения, като свързващ елемент между забързаното ежедневие в града и естествената природна красота. Столовете и масичката за кафе, разположени на терасата, имат чаровно ретро излъчване, като са в пълен цветови синхрон с останалата част от жилището.

Виж още: Луксозно преобразяване на интериора в стил Арт Деко


Хармонична дневна, в която няма излишно обемни елементи

Дневната е семпла и приятна, лишена от прекалено ярки декорации и масивни мебели, които биха стеснили и без това малкото пространство. Тя е визуално отделена от общото помещение с помощта на бежовия килим, който представлява плавен преход между изчистената светла обстановка и мебелите от дърво. Именно те придават на стаята по-традиционно и топло излъчване, а шкафът, върху който е поставен телевизора, компенсира липсата на място за съхранение на книги. Илюзията за по-просторно помещение е допълнена и от откритите прозорци и липсата на обемни осветителни тела.


Обърнете внимание на уникалните детайли

Отличителният почерк на всяко помещение се крие в дребните детайли, които превръщат наглед скромната дневна в едно приказно местенце за отмора. Неслучайно в този хол важно място заема именно камината, която придава топлина и домашен уют на студената обстановка. Впечатление правят големите бели свещи, които създават усещане за спокойствие и хармония, подплатено от естествените елементи, като дървени табуретки, вази с цветя и много други. Очарователно допълнение се явяват цветните плакати, разположени до телевизора, които внасят по-модерно и артистично звучене в помещението.


Спалнята е отделена от останалата част от жилището чрез стъклена преграда

Стигаме и до най-интересната част от това жилище, а именно спалнята. Тя е отделена в рамките на голямото помещение с помощта на стъклена преграда, като по този начин създава усещане за известно уединение. Стремежът към удобство е наложил поставянето на голямо легло, което практически заема цялата "клетка". Визуално спалнята е отделена и чрез декоративните свещи, а за да изглежда поне малко по-просторна, дизайнерите са заложили на голямо огледало, облегнато на стената. Декоративните елементи в нея са в стилов синхрон с тези в останалата част на дома, като тук очаквано отново доминират бялото и бежовото, разчупени от дребни детайли в черно.

Виж още: Модерно преустройство на мансарда във Виена


Банята е семпла, но хитро обзаведена

Банята очаквано е компактна, но умно обзаведена, така че да се усвои всеки милиметър от помещението. Вместо вана, тя разполага с душ кабина, отделена от останалата част чрез стъклена преграда. Впечатление прави огледалният шкаф над мивката, който от една страна удовлетворява нуждата от място за съхранение, а от друга се превръща във функционален елемент, уголемяващ оптически малката стая. Хитро, нали? Превърнете и своето малко жилище в олицетворение на елегантността, като поверите обзавеждането му на нашите опитни специалисти! Направете безплатна заявка в MaistorPlus още сега и разгледайте офертите на водещи интериорни дизайнери, готови да сбъднат за вас мечтания дом!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта