Интериорно предизвикателство: Как да обзаведем мансарда?

Публикувано на 24/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 5 586 пъти

Ако вашето подпокривно пространство има само едната страна прозорци, съветваме ви под тях да разположите дневната си. Да, идеята за спалня, която гледа право към звездите, е изключително романтична, но най-добре е да я жертвате в името на общия интериор. Разполагайки меката мебел в най-светлата част от мансардата, вие ще получите едно изключително уютно и гостоприемно кътче. Освен това, по този начин ще имате възможността да сътворите уединено пространство за спалнята, изолирайки я от останалата част на студиото.


Интериорно предизвикателство: Как да обзаведем мансарда?

В наши дни, артистичното пространство под покрива е равностойно, дори предпочитано жилище. То позволява на своите собственици да се развихрят с дизайна и да вложат голяма доза личен стил. Покривната конструкция на мансардата прави стените скосени, което налага и по-нестандартното обзавеждане, с което се характеризират тези жилища. Ако и вие разполагате с подобно романтично местенце, което не знаете как да пуснете в експлоатация, можете да почерпите идеи от тази статия или да се свържете с интериорни дизайнери.


Заложете на качествени покривни прозорци

Няма съмнение, че за уюта и добрия вид на всяка една мансарда голяма роля играят прозорците, така че не бива да ги подценявате. Те могат да превърнат мрачното таванско помещение в истински слънчев оазис. Затова, преди да преминете към обзавеждането, помислете добре какъв тип прозорци ще отговарят на спецификите на вашата мансарда. Можете да изберете прозорец с електрическо управление на отваряне и затваряне. Така, когато завали, а вие сте забравили прозореца отворен, датчикът за дъжд, монтиран от външната страна, ще подаде сигнал и прозорецът ще се затвори още след първите капки дъжд. Не забравяйте, че големите красиви прозорци осигуряват прекрасна панорамна гледка над града, което е възможно най-добрата декорация на вашето жилище.

Вижте още: С какво трябва да внимавате при избора и монтажа на покривни прозорци?


Една по-различна спалня

Животът в мансарда е едно артистично приключение с дъх на авантюризъм. В такъв случай защо не бъдете смели и не заложите на оригинална спалня, съобразена с конструкцията на вашето таванско помещение? Можете да замените традиционното легло с такова, наподобяващо хамак. Използвайте на пръв поглед нефункционалния гредоред, за да закачите вашата очарователна спалня.

Вижте още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Малка таванска кухня за големи кулинарни подвизи

Независимо с колко малко пространство разполагате, винаги може да отделите 2 кв.м. за една очарователна миниатюрна кухня. Гарантираме ви, че практичността ѝ съвсем не зависи от квадратурата. Най-добрият вариант е да използвате вградени кухненски мебели, които да разположите под прозореца или в някоя непотребна ниша, която така или иначе няма да оползотворите. Можете визуално да разграничите пространството, поставяйки плочки вместо ламинат. В случай че се притеснявате от ароматите, които ще се разнасят из цялата мансарда, докато готвите, проектирайте малко прозорче точно над кухненския бокс, в комбинация с качествен абсорбатор.

Вие бихте ли живели в романтична мансарда? Ако разполагате с такова помещение, за което имате идеи как би трябвало да изглежда, не се колебайте да ги обсъдите с интериорни дизайнери, които ще ви дадат ценни съвети. Направете безплатно запитване и ще получите конкурентни оферти. Разгледайте профилите на различните изпълнители, прочетете мнения за тяхната работа и направете най-добрия избор за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта