Уютен малък дом - новото лице на стар училищен автобус

Публикувано на 16/11/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 428 пъти

Може би много от вас изпитват трудности заради скромната квадратура на жилищата си. Това, че разполагате с малки пространства обаче, не означава, че трябва да се потискате или да се лишавате от функционален дом. Представяме ви удивителната трансформация на един стар училищен автобус, превърнат в уютно малко жилище на колела. От тази промяна можете да почерпите много идеи за собствения си дом. Ако желаете да ги превърнете в реалност, потърсете изпълнител, предлагащ изработката на мебели по поръчка.


Стар, очукан автобус

В началото уютното жилище на колела е приличало на развалина. След като оборудването в автобуса е било изкъртено, той е заприличал на купчина старо желязо. Всъщност обаче това разкрива пълния потенциал на помещението и дава поле за работа.

Вижте още: Започна строежът на нова модерна детска градина в Пловдив


Правилната изолация

Първата и най-важна стъпка, с която започва реконстуркцията на всички пространства, е поставянето на правилната основа. В случая целият автобус е покрит с изолация и дървени панели. Освен чувството за уют, дървената облицовка осигурява и достатъчна изолация за малкия дом на колела.


Дневна и спалня в едно

Дори да разполагате с малко пространство, това не означава, че трябва да се лишавате от възможността да поканите гости. Чудесен пример за това са двата дивана, поставени в единия ъгъл на стария училищен автобус. През деня те са прекрасно обзавеждане, на което можете да прекарате приятни мигове с приятели, а вечер може да се трансформира в удобна спалня.


Ако поканите гости с преспиване

Ако партито ви продължи по-дълго от очакваното и се нуждаете от място, където да останат приятелите ви, този бус предлага прекрасна идея и за това. Когато разполагате с малко пространство, може да се доверите на мебелите три в едно - диван, легло и ракла.


Функционално разпределение

Функционалното разпределение е всичко, когато говорим за малки пространства. Този бус е идеален пример за това. Разположен едва на 30 кв. м, той разполага с различни кътове, наподобяващи отделните помещения в едно пълномерно жилище. Ако умеете да живеете подредено, това пространство ще ви е напълно достатъчно за пълноценно ежедневие.

Вижте още: Разработва се иновативен софтуер за развитие на зеленото строителство в България


Малко лично пространство

Може би най-хубавата част на този преобразен автобус е малкото, но оригинално лично пространство, с което собственикът разполага. След дълъг път или уморителен работен ден, винаги може да отворите студена бира, да се изкатерите през люка и сядайки върху тавана на автобуса, да погледате света от различна перспектива.

Надяваме се, че сме ви убедили - дори да разполагате с малки пространства, не се отчайвайте. С правилна и остроумна подредба бихте могли да се постигнат чудеса. Ако сме ви вдъхновили и искате да подобрите дома си, потърсете помощта на регистрираните в MaistorPlus фирми, изработващи мебели по поръчка. В случай че вече имате конкретни идеи или пък искате да превърнете стария си бус в дом на колела, можете да заявите своя проект и да подберете най-добрите условия за изпълнението му.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта