Европа сити - проектът, който събра урбанистичния и пасторалния стил в едно

Публикувано на 20/11/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 7 658 пъти

Динамиката на урбанистичния стил и романтиката на предградията могат да си съжителстват успешно и синергично. Това ще се опита да докаже датската фирма Bjarke Ingels Group (BIG), която печели конкурса за изграждане на проекта Европа сити в покрайнините на Париж. Градът, с неговите по-строги форми, улици, паркове, среща освободеността и интимността на откритите пространства. Всичко това, под зелен покрив. Повече за инициативата ви разказваме в настоящата статия. А ако вие имате желание да експериментирате със съчетаването на различни стилове в дома си, можете смело да се доверите на специалисти в интериорния дизайн.

Вижте още: Защо сградите на бъдещето ще бъдат проектирани от нас?


Всички улици водят към сърцето

За да стигнете до Европа сити, ще бъде достатъчно да вземете метрото за няколко спирки. Предвидена е и бърза връзка с прилежащите магистрали, както и с железопътния транспорт. Погледнат отгоре, проектът изглежда като слънце с лъчи. В средата е сърцето на града, където животът кипи, и всички улици водят до него.


Тематични сектори

В рамките на града се обособяват тематични сегменти, разделени от улиците. Всеки може да избере мястото, в което да прекарва по-голямата част от времето си, в зависимост от предпочитанията си. Предвидено е по нещо както за тези, които са привлечени от динамиката и оживеността на градската част, така и за търсещите спокойствието на пасторалните, зелени пейзажи.


Център, пълен с живот

Характерната за всеки друг градски център забързаност, наситеност с възможности за забавления, е налична и тук. Това я мястото, където можете да си уговорите среща с приятел, да вкусите от нощния живот, да тренирате, да почивате на някоя пейка.


Търговска част

В търговската част можете да приложите ободряваща шопинг терапия из магазините, да се възползвате от различни видове услуги. Ресторантите ще ви очакват със своите специалитети и изкушаващи десерти. На ваше разположение ще бъде и международна изложбена зала.


Зона за спорт

Тези, които предпочитат да се зареждат чрез спорт, също не са пренебрегнати. За тях са предвидени различни предизвикателства в тази насока. Спортната зона включва воден парк, писта за каране на ски и други.


Зелена зона

Когато пожелаете да избягате от натовареността на града, има решение и за това. Отправяте се на юг, а там ви очакват спокойствието на хълмовете, зеленината на обширните полета и чистият въздух.

Вижте още: 6 практични идеи как да приближите природата до себе си


Култура и изкуство

Душата ви е зажадняла за интересна постановка, завладяващ мюзикъл, класен концерт? В зоната, обособена за култура и изкуство, ще може да ви се случи всичко това. Преживяването ще бъде още по-незабравимо, споделено с приятели.


Под зелен покрив

В целия район на Европа сити ще се стимулира придвижването с колело или пеша. Животът в него ще се случва под зелен покрив, който, наред с останалите предимства, ще служи и за събиране на дъждовна вода. Градският транспорт ще бъде представен от малки автобусчета, които ще циркулират между отделните сегменти, за удобство на жителите и гостите.

Вижте още: Плюсове и минуси на зеления покрив

Допада ли ви идеята за съчетаване на духа на градския живот с този на спокойствието и зеленината? А готови ли сте да експериментирате, като поканите в дома си различни стилове? Вашите смели идеи могат да станат реалност, като направите безплатна заявка към професионалисти с доказан опит. Сравнете оферти и препоръки на изпълнителите, свързали се с вас. Изберете начин на комуникация и наемете майстор, който най-точно пресъздава вашите виждания. След финализиране на работата оставете своята оценка в платформата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта