Малък апартамент, побрал небрежността на индустриализма и комфорта на съвременния дизайн

Публикувано на 27/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 28/12/2016 | Видяно 14 827 пъти

Дневната представлява едно отворено помещение, комбинирано с кухня и трапезария - един от най-често срещаните дизайнерски подходи при апартаменти с малка квадратура. В нея силно впечатление прави съчетанието от абсолютно непретенциозни, дори леко грубовати компоненти, заедно с модерни такива. Виждаме и типичните контрасти в синьо и кафяво, на фона на бели стени. Висящите полилеи, хвърлящи светлина върху ключови точки, са изключително типични за индустриалния дизайн. Интериорът не е претрупан, но има достатъчно малки елементи, които привличат вниманието и правят апартамента неповторим.

Виж още: 7 лесни дизайнерски трика за повече топлота и домашен уют в дневната


Малък апартамент, побрал небрежността на индустриализма и комфорта на съвременния дизайн

Когато разполагате едва с две стаи в жилището си, е необходимо да се фокусирате върху оптимизиране на пространството, постигайки максимален комфорт. В този малък лондонски апартамент това е налице, но не и за сметка на красотата в дизайна. Умелото съчетание между практичност и комфорт, което дизайнерите са реализирали, е доказателство, че квадратурата не ограничава професионалните архитекти, а напротив, предизвиква ги да създадат уникални творби на изкуството. Вдъхновете се и потърсете специалисти, които да превърнат и вашия дом в една сбъдната мечта! А сега се потопете в приветливите идеи, изпълнени с креативност и находчивост.


Семпла кухня със светла трапезария

Светлината в този апартамент играе ключова роля. Заложено е на бялото като основен цвят, подбрани са множеството полилеи, осветяващи ключови точки в стаята и естествената дневна светлина, идваща от няколко големи прозореца довършва блестящото съчетание. В кухнята фокусът е върху социалния аспект - отворено пространство с огромен плот в средата, който може да служи и като маса. Всичко останало тук е изключително семпло, но не липсва нито един важен елемент. Изчистени затворени шкафове в контрастиращи цветове завършват кухненската идилия. Малко повече цвят внасят единствено разположените книги на отворени рафтове на едната стена, сякаш поставени там за малко небрежност в помещението.


Спалнята - непретенциозна, но романтична

Нежен тапет, розов фотьойл, свежи цветя и голямо бяло легло - всичко това в съвкупност носи усещане за лекота, интимност, почивка и уединение. И на целия този фон, градският стил и тук не ни изоставя. Този дизайн позволява разкрепостеност в интериора, проява на въображение, без да е необходимо да се съобразявате стриктно с конкретни норми. Дори формата на огледалото няма нищо типично и познато досега. Затова експериментирайте и внесете своя собствен стил. "Разпилените" по тавана осветителни тела и сбор от разнообразни стилове в обзавеждането ни припомнят, че все още се намираме в градска среда, а не в някоя приказна далечна страна.

Виж още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Перфектната баня в индустриален стил и малка симпатична тоалетна

Нерядко се срещат хора, които предпочитат леко затъмнена баня с приглушено осветление, внасящи тишина и успокояваща атмосфера в помещението. Но тук наблюдаваме нещо по-различно. В банята цари светлина, така необходима за ежедневните ни нужди, а прекрасните тюркоазени акценти обогатяват интериора със свежест и живот. Най-характерни за индустриалния дизайн са белите плочки по стените, наподобяващи тухли.

Тоалетното помещение е малко, но си има всичко необходимо, и макар стените тук да са съвсем обикновени, цялостният стил е сходен с този в банята. Независимо от това дали тези идеи за интериорен дизайн са ви допаднали или имате свои такива - професионалистите могат да превърнат в реалност всяка от тях. Пуснете безплатна заявка и ще се свържете с водещи компании, за да вземете най-подходящото за вас информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта