50 кв. жилище в холивудски стил ще ви очарова със своята "красота в хаоса"

Публикувано на 22/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/12/2016 | Видяно 7 389 пъти

Както добре знаете за апартаментите тип "студио", всички стаи са разположени в едно и също помещение. В този дом са използвани тактики в обзавеждането, създаващи илюзия за повече пространство, макар и всичко да е разположено на по-малко от 50 квадратни метра площ. Така например, дневната е обзаведена с минимално количество мебели, а трапезарията е разположена точно отсреща, в близост до прозореца, доставящ директна дневна светлина. Има богата гама от интериорни компоненти, които обаче са съчетани по начин, донасящ усещане за хармония. Цветовете са перфектно съчетани, сякаш преливат един в друг.

Виж още: Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения? 


50 кв. жилище в холивудски стил ще ви очарова със своята "красота в хаоса"

Ако имате нужда от идеи как да обзаведете малък апартамент, който да предлага комфорт и удобство в забързаното ви ежедневие и да впечатлява със стилен дизайн, този дом със сигурност ще ви вдъхнови. Разгледайте го и съберете най-добрите идеи за своя апартамент, а в момента, в който дойде време за ремонт, доверете се на изпитаните професионалисти! В тази статия ще разгледаме един интериор в холивудски стил и ще се запознаем с отделните помещения в него. Харесва ли ви подобен дизайн или е прекалено далечен за вашия вкус? Споделете с нас вашето мнение за съчетанието на детайлите в него.


Учудващо, тук намира място и едно малко работно бюро

Работното бюро често е необходимост в дома, независимо от неговия размер. В този пример то се намира в непосредствена близост до трапезната маса, сгушено в малко помещение в дясно от нея. Впечатление прави, че има възможност то да остане напълно незабелязано, като се затворят вратите, но недостигът на светлина до работно място не е измислено оптимално. Забелязахте ли наличието на пъстри цветя из целия дом? А нежните тюркоазени цветове, преобладаващи наоколо? Всичко това доставя не просто доза уют, но и идентичност, и не на последно място - усещане за свежест и спокойствие.


Малка спретната кухня

Кухнята, от своя страна, заема своето кътче вдясно от трапезната маса, показана на първата снимка. Отделена е от две малки вратички, които ни карат да си мислим, че вътре се крие по-скоро дрешник. Тя си има всичко необходимо, като основно внимание е отделено върху оползотворяването на всяко свободно пространство - между шкафовете, по стените, дори и ъглите. Перфектната организация играе голяма роля тук, а поддържането на помещението спретнато е напълно задължителна задача. Какво мислите за избрания тъмен цвят на шкафчетата?

Виж още: Преди и след: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна 


Започнахте ли да се чудите дали въобще има спалня тук?

Може би си задавате този въпрос, но отговорът е едва на няколко сантиметра разстояние от дивана в дневната. Ето там, в най-отдалечения ъгъл, отделено от коридора с подвижна етажерка, се намира и едно съвсем стандартно легло два персона. Точно пред него има малък шкаф с цветя, представляващ и единствената преграда между спалнята и дневната. Идеята определено е впечатляваща и изпълнена изключително успешно. Няма усещане за прекалено претрупване на мебели, има и доза уединение, а уютът е налице. И въпреки това има достатъчно свободно пространство в основната стая в дома!


Банята също си има своя чар

Банята, макар и малка, е наистина симпатична. Райета в неутрални цветове, семпло обзавеждане, цветно присъствие. Всичко, което е необходимо, за създаването на комфорт. Сравнително малка в размерите си, в нея са събрани всички необходими аксесоари и не отсъства дори изкуствено цвете за създаване на по-уютно местенце.

Ако тези дизайнерски подходи са ви харесали или имате свои собствени идеи, потърсете специалисти, които да ги превърнат в реалност. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и ще получите конкурентни оферти от доказани специалисти. Разгледайте предложенията от различните компании, както и техните профили с оставените за тях отзиви, и изберете най-подходящата за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта