Как да внесем еклектичния стил в дома си с минимален бюджет

Публикувано на 22/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/12/2016 | Видяно 4 926 пъти

Искате ли да направите промяна в дома си, която не просто да го освежи, но и да внесе артистичност и осезаемо разнообразие, запазвайки комфорта максимално и придържайки се към ограничен бюджет? Ако отговорът е "да", то еклектичният стил е именно това, от което жилището ви има нужда. Ще ви запознаем с неговите особености, като стъпка по стъпка ще ви научим как да го внесете в дома си, без да се налага да закупувате прекалено много нови мебели или да правите каквито и да е големи и скъпоструващи промени. А за да изпълните идеите си бързо и безпроблемно, свържете се с професионалистите в тази област - те са на разположение да ви дадат още купища идеи и съвети.


Експериментите са добре дошли, но балансът е ключов фактор

Еклектичният интериорен дизайн често съчетава в себе си много други стилове - съвременен, класически, винтидж, индустриален, рустик и др. Това дава огромно поле за изява на въображението ви, но ако искате да постигнете красота и да избегнете кича, балансът трябва да бъде вашият основен ръководител по време на декорирането. Възползвайте се от всички вече налични интериорни компоненти, с които разполагате, и създайте основна тема, цялостна идея, водещ цвят, който да ги обедини.

Виж още: Как да обзаведем малка дневна


Многообразие от цветни нотки или изчистен дизайн?

След като вече знаете колко гъвкав и богат е изборът при декорация в стил еклектика, вероятно сте объркани относно това какъв цвят трябва да изберете. Вариантите са два - съчетание от няколко подхождащи си цветови гами или един основен цвят, с който да се съобразят всички останали компоненти. Хубавото е, че в някои ситуации промяната на цветовете в жилището е почти напълно достатъчна, за да му придадете характерното за еклектиката излъчване, което ви позволява да спестите време, нерви и излишни разходи.


Време е да реализирате идеите си от типа "направи си сам"

Ако в главата ви се въртят проекти, които изискват ваши собствени материали и труд, сега е времето да ги реализирате. Това е един лесен и бюджетен начин за постигане на така характерното за този стил усещане на изключителна привързаност към дома. Няма идея, която да не може да осъществите с доза търпение, сръчност и внимание към детайла. Използвайте стари вещи и им вдъхнете живот или ново предназначение, украсете ги по нестандартен начин в пъстри цветове. И не забравяйте да включите децата в това начинание, те имат неповторимо око за тези неща.

Виж още: Винтидж тенденции при обзавеждането на дневната


Реставрирайте старите мебели

Реставрирайте старото - една брилянтна и почти безплатна идея! А дори и да не разполагате с типичните старинни мебели, с които се характеризира еклектичният дизайн, преобразете тези, които имате. А ако все пак се затруднявате при процеса, потърсете специалисти, които да ви помогнат. Пуснете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти от водещи фирми и майстори в областта. Ще имате възможността да ги сравните и да изберете най-добрата за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта