Функционален дом, разположен в Банкя, който ще ви очарова с неподражаем стил

Публикувано на 15/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 22/11/2016 | Видяно 40 012 пъти

Вдъхновени от естествената природна красота, днес ви представяме един прекрасен дом, разположен на едва няколко километра от оживената градска среда на София! Той притежава функционално обзавеждане и открива невероятни гледки, като съчетава модерния дизайн с незаменимия домашен уют. Разгледайте този впечатляващ проект, който ще ви мотивира да преобразите и своето жилище, а точните специалисти за целта открийте именно в MaistorPlus!

Виж още: Как да си изградим морски оазис у дома?


Удобно отворено пространство приютява кухня, трапезария и дневна

Откриваме този впечатляващ дом в Банкя, сгушен в богата иглолистна и широколистна растителност, която вдъхновява и неговия изумителен интериор. Той е дело на архитектите от студио DontDIY и представлява преустройство на последен етаж от къща, предназначена за младо семейство с две деца. В жилището е разположено функционално отворено пространство, което обхваща дневната, кухнята и зоната за хранене, а отделно от него са обособени удобна спалня и детска стая. Подпокривното пространство пък е преобразено във фантастичен домашен офис, който прави работния процес значително по-приятен и вдъхновяващ.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Дневната разкрива невероятна гледка навън

Отвореното пространство и визуалният достъп до заобикалящата среда правят тази къща изключително хармонична и приятна за обитаване. Като основен източник на вдъхновение и настроение, дневната е решена изцяло в бяло, дървената подова настилка е в стилен синхрон с невероятната гледка навън. Обзавеждането е удобно и практично, като в него преобладават тъмни успокояващи нюанси и ярки жълти елементи, които придават индивидуалност на помещенията. Впечатление прави голямата отворена фасада, която създава усещането, че естествената природна красота е само на крачка разстояние от дневната.


Модерна и практична кухня с елегантно излъчване

Кухнята разполага с функционален модул, който обгръща изцяло една от стените в помещението. Изчистеният му дизайн и светлият нюанс подпомагат усещането за лекота и хармония в общото пространство, в което намира място и елегантен кухненски остров. Дребните детайли в синьо разчупват семплото излъчване на кухнята, като се превръщат в чаровен завършек към нейния модерен облик.


Трапезарията се отличава с хармонично излъчване и изчистен дизайн

В този дом трапезарията заема пространството между дневната и кухнята, като се отличава със семпло и приятно излъчване. Особено впечатление в нея прави светлинният комин, разположен непосредствено над масата, който дава достъп на естествената дневна светлина в зоната за хранене. Липсата на масивни декоративни елементи в тази част на жилището прави прехода между кухнята и дневната плавен, като по този начин не отнема от усещането за простор в общото помещение.

Виж още: Преди и след: мрачен дом в Ню Йорк превърнат в колоритен апартамент


Спалнята е олицетворение на спокойствието и комфорта

Както в общото помещение, така и в спалнята, белият цвят осезаемо доминира, като обхваща изцяло стените и тавана. Елементите от дърво вплитат природната красота в обзавеждането на помещението, като го правят да изглежда и по-уютно и приятно. Интригуващите детайли в черно, които откриваме около прозорците например, придават на спалнята необходимата доза артистичност, без да нарушават усещането за спокойствие в помещението.


В банята доминиращото бяло е разчупено с интересни елементи от дърво

Банята в това жилище се отличава със завидна функционалност и изчистен дизайн. Тя допълва перфектно модерното излъчване на дома, като продължава линията на доминиращото бяло с присъствие на елегантни елементи от дърво. Помещението е създадено с усет към детайлите и стремеж към удобство, а това го прави страхотен пример, от който да почерпите вдъхновение за преобразяването и на своя дом!


Практичното стълбище притежава наистина интригуващ дизайн

Това ефектно стълбище ни отвежда в подпокривното ниво, превърнато в удобно и функционално помещение за работа. Разположено в преддверието на дома, стълбището впечатлява с интересния си дизайн и оригинално осветление, като се вписва идеално в общото излъчване на това невероятно жилище. А вие бихте ли заложили на подобен разчупен дизайн за стълбището в своята лятна вила?

Виж още: Сгъваем апартамент - функционален дом в 30 кв. м.


Подпокривното ниво е превърнато във вдъхновяващо кътче за работа

Подпокривното пространство в тази къща е усвоено по невероятен начин, като в него са разположени домашен офис, тоалетна и дори допълнителна спалня. Тук особено впечатление прави интересната подова настилка, която никак не е избрана случайно. От една страна тя спомага за визуалното сливане на отделните помещения, а от друга е изключително лесна за почистване и поддръжка. Откритите комини и елементите от дърво пък допълват идеално вдъхновяващата работна атмосфера. Сега е моментът да откриете подходящите решения и за своето жилище, така че да го превърнете в хармоничен и уютен дом. Поверете ремонта му в ръцете на опитни професионалисти, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта