Сладки сънища в спални с тъмни цветове

Публикувано на 20/02/2018 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/01/2017 | Видяно 34 445 пъти

Спалнята е идеалното място за експерименти по отношение на яркост и дързост на цветовете в сравнение с останалата част от жилището, където посрещаме гости, общуваме с различни хора и по някакъв начин представяме себе си чрез вкуса си към интериора.

Следващите няколко спални обаче са решени в тъмни нюанси. Тук не е търсен експериментът, а усещането за спокойствие, възможността за бързо отпускане и потъване в пълноценен и отморяващ сън. Според специалистите именно помещенията в подобни цветове предразполагат към истинска почивка. Нека видим какви варианти са възможни. А ако ви е необходима помощ при избора и съчетанието на цветовете, обърнете се към опитен интериорен дизайнер.


Да не се страхуваме от черното в спалнята!

Да, точно така. Черният цвят може успешно да доминира в спалнята. Умелото съчетаване със светъл неутрален нюанс и повечко светлина ще създаде неповторима атмосфера на интимност и релакс. Не е нужно да захлупвате цялото помещение в черно, ако ви се струва прекалено можете да акцентирате само една стена или отделни елементи, да комбинирате с луксозно спалното бельо, което ще пасне по невероятен начин на интериора в дома. Правилният спален комплект ще придаде дори и най-мрачната спалня изтънчен вид и ще я превърне в любимо място. Хоризонталните райета в правилните тонове ще добавят онзи завършен вид, към който се стремите.

Вижте още: Уникални спални в топли есенни нюанси


Бялото е най-добрият приятел на черното

Прибавянето на белия цвят в интериора на тъмната спалня няма да я направи твърде контрастна, ако съобразите какви да са текстурите, разпределението и осветлението. Резултатът може да бъде изключително елегантен. Обърнете внимание, че на черната спалня е най-добре да избягвате прекомерната украса, картини и малки детайли, които ще задушават пространството. Колкото по-изчистен оставите интериора, толкова по-интимна ще е обстановката.


Спалня от старите ленти...

Ако пък именно контрастът е търсеният от вас ефект, постигнете го с комбинирането по друг начин на черния и белия цвят. Изберете изчистен дизайн за поне един от двата типа повърхности. Студеното осветление трябва да е водещо, дори и да ползвате спомагателни източници на светлина с топъл оттенък. Тук отново внимателно следва да подберете декорацията, бихте могли да внесете и трети цвят, който да акцентира някоя мебел или кът от помещението.


Арт атмосфера с ярки тонове

Хубавото при използването на черния цвят в интериора е, че той се съчетава чудесно с ярки и весели багри, каквито са жълтото, оранжевото, розовото. Това е страхотно решение, когато искаме да придадем на стаята по-артистичен и бохемски вид.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Класиката – спалня в червено и черно

Комбинацията между черното и червеното определено е класически избор за чувствена спалня. Ако сте се спрели на такъв вариант, обаче е нужно да подходите с голямо внимание. Границата между чувственото и пошлото в този случай може да бъде много тънка.

За да сте сигурни, че ще постигнете точния ефект, най-добре е да се обърнете към професионалист. Опишете безплатно проекта си при нас и с вас ще се свържат доказали се експерти в своята област. Ще имате възможност да сравните техните условия, както и оставената обратна връзка за работата им в сайта ни. Така ще подберете най-подходящия изпълнител без излишни нерви и усилия.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта