Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални

Публикувано на 30/01/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 12 685 пъти

В началото това помещение изглежда тъмно и занемарено, но с помощта на няколко козметични промени то е прекроено в уютна и хармонична спалня. Как? Много просто - жълтеникавият нюанс на стените е заменен от модерното сиво, като таванът е оставен бял, така че да се създаде илюзия за височина. Мебелите си остават същите, но спалното бельо и декорациите са подбрани в тон с основната цветова гама, като липсата на достатъчно естествена светлина е компенсирана от симпатичните нощни лампи.


Оползотворяването на неудобната ниша в таванското помещение вече е възможно

Ако сте решили да превърнете таванското помещение в обитаема част от дома, най-вероятно сте се сблъскали с неудобните ъгли и ниши, в които сякаш нищо не се побира! Решение на проблема могат да бъдат мебелите от палети, които да сглобите така, че да пасват идеално на малкото пространство. Тази спалня е пример за това, че с добра идея и креативен дух и най-мрачната стая може да се превърне в красива зона за отмора и релакс!


Недостатъците на помещението са превърнати в интригуващи акценти

Обзавеждането на подобна спалня има своите тънкости, тъй като скосеният таван и компактното пространство не позволяват поставянето на високи и твърде обемни мебели. Въпреки това, новият вид на това помещение доказва, че понякога ключът към по-хармонична обстановка се крие в създаването на цялостна концепция за помещението. За да изглежда по-просторно, то е боядисано в бяло, а скосеният таван е превърнат в закачлив акцент. Мебелите са подбрани така, че да допълват настроението в стаята, като на прозореца е поставена феерична завеса, която да създава допълнителен уют.


Винтидж елементите са въплътени по страхотен начин в интериора

Тази приказна стая получава пълно преобразяване, което комбинира винтидж излъчването й с ярки и свежи елементи. Сега помещението има по-артистичен облик, създава добро настроение и изглежда по-светло и приветливо. Неговото обзавеждане е изцяло подменено, поставени са нови осветителни тела и цветни акценти, които му придават уникалност. Забележително, нали?

Виж още: Как да оползотворим мястото в малката спалня


Малкото помещение е превърнато в мечтана спалня

Малкото жилище предполага компромис от гледна точка на мечтаното масивно обзавеждане. Съществуват все пак няколко малки трика, с които дори тясната стая може да се преобрази в уютна спалня или дневна например. Тук собствениците са заложили на неутрални тонове, които да придадат усещане за уют и топлина в стаята, подкрепено и от електрическата камина. Обърнете внимание на огледалото, полилея и стенните декорации, които са перфектен завършек към този малък оазис на спокойствието!

Виж още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Ключът към създаване на по-уютна обстановка се крие в детайлите

Първоначално тази спалня изглежда мрачна и потискаща, но с помощта на няколко дребни подобрения тя е напълно преобразена! Цветът на стените е освежен, добавени са нови осветителни тела, както и огледала, които визуално уголемяват помещението. Таблата на леглото е пример за това как наглед незначителен детайл може да придаде на цялата стая по-уютен вид. Обзавеждането пък е в унисон с излъчването на спалнята, като естественият дървен под създава интересен контраст със сивата обстановка.


Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални

Новата година е добър повод за мащабни промени у дома, затова ако сте решили да обновите спалнята си, сега е точното време да го направите! Проследете преобразяването на няколко впечатляващи спални, които доказват, че липсата на естествена светлина и компактните размери не са пречка за създаването на уютен дом. Споделете с нас резултатите от своите домашни реконструкции, като не забравяте, че професионален съвет за обзавеждането можете да получите от нашите опитни специалисти в сферата на интериорния дизайн!


Подмяната на един елемент може да промени изцяло излъчването на спалнята

Понякога не е необходимо да подменяте всички вещи в помещението, за да направите излъчването му по-интересно и впечатляващо. В тази спалня основната промяна се крие в декоративния панел, който е поставен зад леглото, за да разчупи скучните сиви стени. По този начин не само ще придадете на помещението индивидуалност, но и можете да прикриете недостатъците по стените, като дупки, драскотини или потъмняване на боята. За тази цел можете да използвате още стикери или фото тапет, както и да добавите някои дребни декорации, които пасват на новото излъчване на спалнята.

Виж още: Уникални спални в топли есенни нюанси


Открийте баланса между особеностите на стаята и личните си предпочитания

Малкото помещение е истинско предизвикателство от гледна точка на обзавеждането, защото е необходимо да се открие баланса между неговите особености и желанията на собствениците. Тази спалня обаче доказва, че с подходящите мебели дори схлупената стая може да изглежда хармонично и красиво. Светлото легло спомага за визуалното й уголемяване, а дървеният скрин и нощните шкафове пък пасват на пода и щорите. Своеобразен преход, омекотяващ контраста, откриваме в декоративните елементи, които придават специфичен характер на тази красива спалня. Как да превърнете своята малка стая в подобно кътче пък научете от опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и разгледайте техните оферти още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта