10 съвета за шикозни и функционални малки бани

Публикувано на 27/08/2015 от Ани Атанасова | Видяно 14 785 пъти

Всички искаме онези големи шикозни бани, които виждаме по списанията. За съжаление обаче, рядко разполагаме с достатъчно място за огромна вана, двойна душ кабина, тоалетка по цялата стена и всякакви други всевъзможни неща. Но това не бива да ни отчайва - предлагаме ви няколко идеи, които да приложите, за да замаскирате реалните размери на вашата баня. Ако сте готови за по-големи ремонтни дейности, свържете се със специалисти, които да се погрижат за успешната реализация на вашия проект и идея. Разгледайте следващите ни предложения и превърнете и своята баня в малко вълшебство!


Използвайте стените си разумно

Няколко допълнителни етажерки тук-там няма да навредят на никого. Просто се огледайте и действайте, съчетайте ги с общата идея на интериора в банята, можете да ги боядисате в различни нюанси, за да акцентирате на тях и да придадете весело настроение.


Малка вана

Свободностоящите вани са хитът в обзавеждането на бани през 2015 година. Възползвайте се от това, тъй като благодарение на тази нашумяла идея, на пазара се предлагат вани с всякакъв размер, форма, материал и цвят, които биха паснали на всеки стил и вкус.


Огледалце, огледалце...

Не се колебайте относно въпроса дали е добра идея да инвестирате в хубаво огледало. Можете дори да си вземете няколко и да ги аранжирате така, че визуално да създават допълнително пространство. Ако пък това не ви е по вкуса, винаги можете да се спрете на класическия избор за шкаф с огледални вратички.


Възползвайте се от ъглите

Запомнете - ъглите не са изгубено пространство, просто трябва да бъдете креативни. Ъглови шкафчета или етажерки биха били перфектното решение в случаи на бани с неправилни форми.


Стояща закачалка vs. Стенна закачалка

Обикновено се спираме на стенната закачалка. Но и двете имат своите плюсове - идеята за стояща закачалка е доста функционална, тъй като тя предлага повече място за закачане, отколкото стенната. А дизайнерските вариации, с които можете да украсите банята си, са уникални творби на изкуството.


Отворена баня

Отворената баня е друга тенденция за 2015 година. Вече не е нужно банята ви да е отделно помещение - инвестирайте в хубава вана и просто я разделете с параван от спалнята си.

Вижте още: Съвременно интериорно решение: баня и спалня в едно


Визуално увеличение

За да бъде вашата баня наистина красива, позволете й да направи впечатление за простор. Едно от нещата, които можете да направите по въпроса, без да се налага да избивате стени, е да й придадете цветово визуално увеличение. В случая бялото е вашият най-добър приятел - възползвайте се от него смело. Освен че ще изглежда по-голяма, този свеж цвят я прави да изглежда чиста и поддържана.

Вижте също: 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.


Шкаф над вратата

Ако разполагате с достатъчно място между вратата на банята ви и тавана, ви съветваме да поставите малък шкаф - там може да складирате всички онези почистващи препарати, които все се чудите къде да скриете от домашния любимец или децата.


Използвайте умно архитектурните чудатости в банята

Банята ви е със скосен таван? Имате ниша в стената? Первазът на прозореца ви е прекалено широк? Възползвайте се! Всяка архитектурна чудатост може да се превърне в страхотно допълнително място за складиране, само се вгледайте и почерпете вдъхновение от тези и други идеи.


Поддържайте ред и чистота

Може да ви се струва ненужно за споменаване, но чистата и подредена баня е първата стъпка към стила и функционалността, към които се стремите. Макар и да сте притежатели на малка баня, това не означава, че тя не може да се превърне във вашето практично и шикозно бижу, за което винаги сте мечтали. Готови ли сте да действате?

Ако някое от предложенията ви е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на специалисти, които си разбират от работата. Пуснете заявка за ремонт на баня, сравнете предложените оферти и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта