14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.

Публикувано на 17/02/2015 от Ани Атанасова | Видяно 16 073 пъти

Независимо за какво става въпрос, всички искат да са в крак с последните модни тенденции. Ако това се отнася и за вас, но преди всичко друго ви предстои и ремонт на банята, то тогава няма как да не се чудите какви ли са следващите хитове в дизайна на бани за 2015. Добрата новина е, че екипът на MaistorPlus се е погрижил да подбере последните идеи за интериорни подобрения за новата година. Запознайте се с тях и при желание да ги внедрите и в своето хигиенно помещение, не се колебайте да се свържете с професионалистите, регистрирани в нашата платформа, като направите безплатна заявка бързо и лесно. 


1. Нови технологии

Новите технологии влизат смело в банята през 2015 г., за да издигнат изживяването в нея на ново, почти фугуристично ниво. Внимание заслужават умните или така наречени малоструйни душове. Те регулират силата на струята на водата, което автоматично означава, че имат и своето екологично предназначение, тъй като пестят този толкова ценен природен ресурс. Друго тяхно предимство е, че могат да и да контролират водната температурата. Това добавя допълнителни точки по отношение на природосъобразното поведение по време на къпане поради факта, че не се налага да нагласявате топлината на струята продължително време, докато стане подходяща за вас. Разполагат със сензорни кранчета, както и много други технологични подобрения.


2. „Устойчиво“ декориране

Всяко нещо, имащо за цел да подобри живота ни като едновременно с това опазва и околната среда, продължава да бъде на мода. Затова категорично няма да сбъркате, ако:

  • Използването на рециклирани материали при обзавеждането на банята си. Преработването на нещо старо в ново е още един полезен ход, който ще ви спести средства от излишно закупуване на вещи, които реално можете да си изработите сами. 
  • Употребата на „сива“ вода също е метод, за който си струва да научите повече и да въведете в ежедневието си.

Освен очевидните ползи от един такъв „устойчив“ дизайн, ако работата е свършена както трябва, получавате и уникална и стилна баня, за която всеки би ви завидял.

Вижте също: 6 съвета преди да започнете ремонт на баня


3. Вдъхновение от природата

Много популярни са и всякакви растения, които биха могли да намерят място във вашата баня. Освен че носят свежест, те пречупват скучноватият и по принцип суров вид на това определено помещение. Всякакви други решения, вдъхновени от природата, също биха били перфектни при декорирането на баня. 

  • Проучете внимателно какви цветя можете да отглеждате в условията на по-силно влага и си ги осигурете.
  • Вариант е също да използвате изкуствена зеленина, която умело имитира натуралната. При нея също е важно да съобразите да бъде направена от устойчиви на силна влажност материи, за да ви радва по-дълго време.


4. Мивки на крака

Последната модна тенденция са мивките на крака с минималистичен дизайн. Така че измислете къде да складирате тоалетните си принадлежности, защото времето на мивките с шкафчета свърши. Можете да отредите място за тях в гардероб в коридора, който е разположен в непосредствена близост до хигиенното ви помещение. Добро решение са също така откритите рафтове, по които да подредите козметиката и хавлиите си. Ако пък се окаже че нямате достатъчно място, така че да монтирате такива, функционална алтернатива са вградените нищи. Добавете в тях стрито осветление, за да придадете мекота и уют в тази специална зона от жилището си.


5. Свободностоящи вани

Малко по малко свободностоящите вани изместиха вградените. Техният семпъл вид носи усещане за комфорт и отмора. В същото време придават непринуденост на цялостната интериорна обстановка. Само си представете да се потопите в подобна вана в края на работния ден – истински рай. Съобразете формата и цвета им с дизайна на банята си. Ако тя е в модерен стил, за предпочитане са правилните правоъгълни, кръгли или овални форми в традиционния бял цвят. Закачливите извити крачета, на които да стъпи ваната ви пък са подходящи при винтидж решения. В счучай че сте достатъчно смели да опитате с дървена вана, тя ще са впише добре, ако сте рустик привърженици.


6. Отворени бани

Отворените бани са новият хит в проектирането на баня. Тяхната идея е практически да бъдат в едно помещение със спалнята, без помежду им да се изграждат солидни стени. Идеята на подобен дизайнерски подход е да се създаде илюзия за просторност. За тези, които намират идеята за странна, могат да заложат на прегради от матирано стъкло, плътни завеси или пък на паравани, които биха донесли нужното уединение. По-дръзките имат възможност да избират между душ кабина, изградена с изцяло прозрачни стени, или пък вана, която е поставена напълно свободно насред стаята. 


7. Нюанси на сивото

Подобно на миналата година, сивото отново ще бъде предпочитан цвят за баня за 2015. Ако това не си ви се нрави, винаги можете да добавите някакъв цветен орнамент или пък растение, които биха поразчупили атмосферата.

  • Истината е, че сивият фон се разбира много добре с жълтите акценти, така че непременно опитайте тази комбинация.
  • Ако пък предпочитате да внесете повече страст в хигиенното си помещение, не се колебайте да използвате червени елементи, но в умерени дози.
  • Дори да не ви се вярва, сивата гама се съчетава доста успешно и с дървени аксесоари, като заедно те създават неповторима топла атмосфера.


8. Баня с гледка

Подобно на идеята за отворените бани, тези с гледка предполагат визуално разширяване на пространството. Оставяйки това настрана, един страхотен пейзаж би бил винаги на мода. Допълнително предимство на прозорец в това помещение от дома ви е естествената вентилация, която то осигурява. Затова е препоръчително да имате възможност за поне частична отваряемост. Що се отнася до рамките, най-добре е те да отстъпят пред безпрофилната прозрачна стъклена преграда, за да не възпрепятстват визуалната ви наслада, докато взимане полагащите ви се мигове на релакс в края на изтощителния работен ден. 


9. Огромни душ-кабини

Възможност да се спечели пространство в банята се търси и чрез използването на тесни душ-кабини. В световен мащаб на мода излизат помещения, които са поне три пъти по-големи от обикновено. На първо четене у нас да си позволят подобно нещо, но за късметлиите една такава баня би била перфектният завършек за мечтания дом. Разбира се, винаги има вариант да се реши жилищното пространство така, че за хигиенното помещение да бъде отредена повече площ. Това би била една прекрасна стъпка в посока да полагаме повече грижа и уважение към себе си, като си осигуряваме достатъчно добри условия за почивка под струята, отмиваща натрупалото се напрежение. 

 

 


10. Плочки с графични елементи

Всякакви разноцветни плочки биха били добро решение при декорирането на баня. Те биха позволили омекотяване на иначе стерилната атмосфера, който може да цари в тази част от дома ви. За щастие, в днешно време лесно могат да се намерят всевъзможни оригинални решения, свързани с теракота, който редите по пода, както и за фаянса по стените. Като започнем от неповторимите португалски плочки, минем през ярките едноцветни квадратчета, които могат да нарисуват цяла дъга и стигнем до ефектът на мозайката, ще се уверим колко пъстрота е в състояние да поеме нашият хигиенен кът. 

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


11. Геометрични плочки

Подобно на плочките с графични елементи, геометричните плочки носят свежест и заряд. Друг техен плюс е, че ако се стремите към по-ексцентричен и интересен дизайн те ще ви дадат именно това. С тяхна помощ лесно ще имплементирате модерния интериорен стил в своята баня, особено ако ги съчетаете с учел подбор на изчистени във формите си вана, мивка и душ-кабина. Ако се спрете на малките квадратни или шестоъгълни плочки, помислете за вариант да ги подберете в няколко нюанса от любимия си цвят. Така ще постигнете запомнящ се и несъмнено ефектен гредиент ефект. 


12. Светодиодно осветление

Светодиодното осветление е задължително за помещение като банята. Разбира се, то не може да замести основното такова, но прекрасно ще  го допълни и ще създаде уникална атмосфера. Хубавото е, че се предлага в различни цветови варианти и вие сте свободни да се спрете на този, който ви допада най-много. Това, от своя страна, ще дирижира настроението в цялостната обстановка на помещението. Разположете малките лампички на ключови места, каквито са мястото около огледалото, ваната, шкафовете под мивката, ако все пак ви е трудно още да се разделите с тях, рафтовете или вградените ниши, и повече не го мислете.


13. Различни видове метални кранчета и поставки

Неръждаемата стомана винаги е безопасна опция за избор на кранчета и поставки. Ако обаче обичате да експериментирате, пробвайте с детайли от различни метали като бронз, мед, месинг или каквото друго ви влече. Може ефектът им приятно да ви изненада. Наред със стабилността, която им е присъща, те са в състояние да внесат неподражаем чар в интериора на банята ви. Сами преценете дали предпочитате да заложите повече на функционалност, като се спрете на смесител за мивката си или пък ви се нрави повече ретро излъчването на добрите стари врътки. Каквото и да изберете, обмислете дали да не ги съчетаете с една изящна медна или пък мраморна мивка за още повече стил в хигиенния ви кът. 


14. Тоалетни, пестящи вода

Друг екологично насочен аксесор за банята е тоалетната, пестяща вода. Изключително добра инвестиция, тъй като първо: значително намалява разходите ви за вода, и второ: не вреди на околната среда.

Следвайки гореизброените тенденции, можете да бъдете сигурни, че ще се сдобиете не само с банята-мечта за 2015, но и с нещо, за което всеки би ви завидял.

Ако нещо от видяното тук ви се е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на MaistorPlus. При нас има регистрирани специалисти по ремонтиране на баня в цялата страна. За да се свържете с тях и да сравните оферти, е достатъчно да заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. За всеки от отзовалите се професионалисти можете да видите допълнителна информация, касаеща техните репутации и отзиви от клиенти. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта