Защо си заслужава да изберете розовия цвят за своята баня

Публикувано на 25/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 943 пъти

През 50-те години на миналия век най-популярният цвят за баня е бил розовият. Не знаем защо тогава е било така, но с тази статия ще ви покажем, че и днес за избора на розовото в банята могат да се открият достатъчно много причини. Ако сте готови за драстична промяна в интериора, потърсете специалист, който да ви помогне.


Свежо, семпло, позитивно

Да, розовият интериор е способен да вдъхне оптимизъм и в най-сивия ви ден. Интериорните фотографи обожават да снимат розови бани, защото фотосите почти винаги се получават от първия път. Настроението е различно и трудно нещо може да се обърка.

Някак се подразбира, че една решена в розово всекидневна е твърде момичешка, но за банята елементи с този цвят са напълно приемливи - и от дамите, и от техните половинки.

Вижте още: 7 чудесни вани, на които всеки би завидял


Идеално решение за малки пространства

Дори и помещението да е малко, розовото е способно да отвори пространството и да внесе усещане за простор и чистота. Същата работа може да свърши и белият цвят, но с него е по-трудно да се избегне стерилната обстановка и понякога леко скучноватият интериор.


Банята е по-уютна, когато добавим розови акценти

За разлика от по-строгите сиви, сини и бели нюанси, розовият цвят създава уют и ведри мисли. Ако имате притеснения как би изглеждала банята ви само в един наситен цвят, изберете алтернативен вариант. Просто я декорирайте с розови и червеникави аксесоари - ще превърнете помещението в едно от специалните кътчета у дома.


Розовото не е само за момичета, синьото не е само за момчета

Истинските мъже имат розови бани, дори и да живеят сами. Или поне би им се искало, ако не се тревожеха от мнението на гостите си. Изследване на професор от американски университет наскоро разясни, че розовият цвят не е бил пряко асоцииран с женствеността до началото на 20-ти век. Преди това родителите не са се влияели в такава степен от цветовете при избора на дрехи или аксесоари за своите деца или за обзавеждането у дома. А мъжете аристократи са обожавали баните в розово - просто защото цветът е страхотен и неподправено чаровен.

Вижте още: Изберете подходящи огледала за баня


Розовото е шик!

Ако пък все пак сте на мнение, че розовото безспорно е дамски цвят и в същото време сте дама, не се колебайте да го използвате. Превърнете банята си в момичешко убежище и се обградете с всякакви глезотийки. Особено подходящ за целта е наситеният нюанс, доближаващ се до червеното. Помещението ще се получи изключително стилно, модерно и шикозно. Заслужава си!

Разбира се, в какъвто и цвят да сте решили да преобразите банята, съветваме ви за ремонта да се обърнете към доказан професионалист. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете конкурентните ценови оферти, които ще получите от регистрираните при нас майстори. В техните онлайн профили ще откриете допълнителна информация за дейността им, както и обратна връзка, оставена от предишните им клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта