Изпълнете банята си с успокояващо обаяние с 6 идеи за интериор в СПА стил

Публикувано на 11/01/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 6 821 пъти

Когато чуем "СПА" си представяме блажено спокойствие, почивка, нежни аромати и слабо романтично осветление. Така ли е? Не е ли именно това, от което всеки човек, живеещ в своята забързана рутина, има нужда? Време е да ви докажем, че има как да се насладите на подобни моменти в уюта на собствения си дом, без да се налага да пилеете често пари по скъпи луксозни хотели. Със следващите идеи лесно ще можете да преобразите банята си, като й придадете уютно излъчване и релаксираща атмосфера с няколко креативни трика, които със сигурност ще дадат резултат. Потърсете си подходящ специалист, който да извърши всички необходими ремонтни дейности, за да сте с няколко стъпки по-близо до своята мечта.


Стилни топли цветове

Когато основната ни "мисия" е да превърнем банята си в място за отпускане на сетивата и откъсване от ежедневните грижи, със сигурност трябва да целим постигането на много семпъл и успокояващ интериор. Най-подходящи са цветовете в топлата гама - бяло, слонова кост, бежово, кафеени нотки, леки сиви оттенъци и различни комбинации от изброените.

Виж още: 10 невероятни бани с абсолютно нестандартен дизайн


Приглушено осветление в банята

В банята трябва да разполагате с достатъчно светлина, това е мястото, на което се грижите за личната си хигиена и външен вид. Ако обаче изградите допълнителни лампички, било то съвсем леки декоративни лед светлини или лунички с регулатор на интензивността, ще можете да си осигурите уединена спа атмосфера винаги, когато имате нужда.


Дърво в подовите настилки

Всички сме свикнали с традиционните плочки по пода в банята. Но ако искате да постигнете истински уютна обстановка, ще ви трябва по-автентичен материал, който ще задържи пода топъл и приятен. Високо качествените водоустойчиви дървени подови настилки са идеалният избор. Освен това те пресъздават усещането, че сте в истинска парна баня, остава ви само да се отпуснете и насладите.


Цветно очарование

Малко са късметлиите, имащи прозорец в банята, но ако все пак сте от тях - не се колебайте да украсите със живи декоративни цветя. Най-подходящи са влаголюбивите растения с цветни венчелистчета и свеж аромат. А за всички, които имат баня без прозорци, вариантът е поставянето на изкуствени цветя, които може да парфюмирате за допълнителен акцент към приятната спа обстановка.

Виж още: Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет


Свещи за ароматна и затопляща атмосфера

Свещите са прекрасни, защото освен с аромат и красиво излъчване, ще допринесат с успокояващо въздействие в обстановката. Те са страхотен начин да украсите помещението и да внесете интимност и романтика.


Проявете креативност в детайлите

Последното предложение, което ще ви отправим, опира основно до количеството въображение, с което разполагате. Всякакви вид малки декоративни елементи са добре дошли. Можете да използвате фантазията си дори в избора на съдовете за хигиенни матриали. Нежните обли камъни са изключително добра идея, а от тях лесно можете да си направите сами постелка за банята или просто да ги подредите наоколо. А ако имате нужда от професионална помощ за направата на ремонт, намерете специалисти, които да ви съдействат. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти, отправени специално към вас, разгледайте ги и научете дейностите на всяка от фирмите, както и оценките, които техните клиенти са им дали, така ще можете да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта