Иновации при пералните, които не предполагахте, че съществуват

Публикувано на 15/10/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 5 960 пъти

Пералнята е един от най-използваните уреди в домакинството. Повечето хора я считат за скучна машина, която не може да ни изненада с нищо. Замислете се обаче колко много се е променил този уред само за няколко десетилетия. Иновациите на модерните технологии не подминават и пералните, а някои от нововъведенията могат наистина да улеснят живота ви. Вижте няколко примера за перални машини, които са в състояние да променят ежедневието ви. Ако все още не е дошъл моментът за покупка на нова пералня, а старата ви има нужда от ремонт, не се колебайте, а потърсете подходящ майстор от списъка с регистрираните в Maistorplus.


2 в 1 - пералня и мивка

Друга хитра идея, с която производителите са искали да впечатлят потенциалните си клиенти, е вграждането на малка мивка в самата пералня. Тя трябва да улесни домакините при предпрането на деликатните тъкани. Ако върху дрехите ви има упорити петна, със сигурност ще искате да ги обработите, преди да ги пъхнете в пералнята. Какво по-удобно от това да разполагате с вградена в нея мивка, вместо да се разкарвате насам-натам с прането.


Smart пералня

Макар че следващият ни пример няма да изненада никого, все пак искахме да напомним, че на пазара вече има перални, които може да контролирате от мобилните си устройства. Така например, ако в събота следобед сте пред телевизора, гледате любимия си сериал и никак не ви се разхожда до пералнята, вече ще може да я включите само с натискане на копче от телефона си.

Вижте още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


За домакини, които винаги бързат

И като говорим за спестяване на време, следващият пример акцентира точно върху това. Тази машина разполага с две допълнителни дюзи за впръскване, които според създателите й качествено променят процеса на почистване на дрехите. Друго особено качество е специалният барабан, който може да извършва повече движения от стандартното въртене. От указанията на пералнята изглежда така, сякаш в тази пералня може да се меси и козунак. Създателите на тази технология са убедени, че техните подобрения ще внесат революционни промени в процеса на пране.


Пране почти без вода

Пералната машина, която ви представяме, е изобретение на базирана във Великобритания фирма, която се занимава с цялостни почистващи дейности. Авторите на идеята са се вдъхновили от това, че за едно пране стандартните машини използват десетки литри вода и консумират значително количество енергия, а това според тях е неефективно.

Те твърдят, че изобретената от тях машина пере с до 72% по-малко вода и намалява разходите за електроенергия наполовина. Тайната на тази пералня е, че по време на прането голяма част от водата в барабана е заместена от специални топчета, изработени от смес между пластмаса и силикон. От една страна те абсорбират мръсотия, а от друга - чрез "ударите" по прането помагат за механичното отстраняване на петната.

Вижте още: Дали да изберем индукционен котлон - предимства и недостатъци


Двойна пералня

Повечето български домакинства залагат на пералня, която се зарежда отпред, а не отгоре. Не сте ли се чудили за какво служи празното пространство под прозореца на барабана? Не ви ли се е искало да оптимизирате по някакъв начин това място? Оказва се, че тази идея е хрумнала и на производителите. На пазара вече се предлага пералня с два барабана. Вторият - разположен в долната част на машината, е значително по-малък от първия, но това не може да засенчи факта, че тази пералня ви дава възможност да пускате в действие два процеса едновременно и независимо един от друг. По едно и също време в горния барабан може да перете цветно и черно пране, а в долния - деликатни бели тъкани. Идеята определено спестява време!


Пералня с ултразвукова "писалка"

И тук специално внимание е обърнато на предпрането. Тази перална машина разполага с вградена в корпуса ултразвукова писалка, която ще ви помогне при борбата с упоритите петна. Преди да вкарате дрехите в барабана, просто прокарайте писалката през всяко упорито петно. Тя работи на принципа на ултразвука, без вода, и основната й цел е да повлияе върху структурата на петната, като по този начи подготви дрехите ви за пране.

Вероятно вече сте си набелязали каква да бъде следващата ви пералня. Някои от технологиите са толкова интересни, че са в състояние да превърнат прането в забавление за цялото семейство. В случай че семейният бюджет все още не ви позволява да подмените старата пералня, а тя има нужда от ремонт, винаги може да се свържете с подходящ изпълнител, когото ще намерите в списъка на MaistorPlus. В него ще откриете кратко представяне и рейтинг от предишни дейности на майсторите. В случай че не ви се рови в дълги списъци, не се притеснявайте - Maistorplus има решение и за вас. Само заявете ремонт и изпълнителите сами ще ви предложат оферта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта