5 съвета за съвместен живот в малък апартамент

Публикувано на 07/01/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 6 310 пъти

Споделянето на по-малко жилище с партньор може да се превърне в предизвикателство за взаимоотношенията във всяка връзка. Всеки има нужда от лично пространство, повече или по-малко. Какво можете да промените, за да избегнете големината на апартамента ви да стане пречка? Ще ви предложим 5 остроумни съвета, които да ви помогнат.

Вижте още: Интериор на студио в черно и бяло с площ 29 кв.м.


Използвайте вертикалните пространства

Повече свободно пространство по пода можете да си осигурите като ползвате рафтове по стените, както и тесни и високи мебели. Оптимизирайте всяко кътче. Мебели тип „матрьошка” са удобни и освобождават повече място, както мебелите с двойни функции. Такива са леглата с повдигащ се матрак, например. Ако не можете да си позволите нови мебели, използвайте кутии за съхранение, в тях можете да сложите всичко, което не ползвате ежедневно. За тях има място под леглото и над гардероба. 


Сменете масивните мебели с по-семпли

Колкото и да са красиви, заемат мястото, от което вие се нуждаете. Преценете добре как да ги разположите. Имайте предвид, че за малкото пространство е полезно да имате повече мултифункционални мебели или поне такива, които да се сгъват, прибират и буквално да "изчезват" от погледа ви след употреба.


Обособете отделни пространства

Ако жилището ви се състои от едно голямо помещение, поставете някои мебели за преграда. Така можете да имате всекидневна, спалня, дори място за работа и стая за гости. Можете да сложите и завеси или паравани. Използвайте трикове за „отваряне” на пространството. Дълги до пода завеси на прозорците, осветление от различни точки на стаята, виисоки огледала, които дават дълбочина. Можете да обособите различни по функция местенца без физически прегради. Използвайте различни по цвят или текстура килими и аксесоари, сложете отделни светлини. Също така имайте предвид, че малките жилища изискват повече ред, за да не изглеждат претрупани.


Освободете повече място

Разделете се с всички ненужни вещи и не трупайте такива. Съхранявайте само това, което ви е наистина необходимо. Проявете деликатност и уважение към ценните предмети за партньора ви, дори да ви изглеждат безсмислени, не забравяйте, че в очите му-вие също имате такива. Обсъдете и обмислете заедно личните вещи и направете компромис какво остава в дома.


Осигурете си свободно придвижване

Обмисляйте добре решенията за подредба на мебелите и съхранение на вещите. Трябва да имате възможност да се движите свободно в дома си и да имате лесен достъп до всяко кътче. Не си създавайте излишно напрежение в ровене, търсене и прескачане на сложени на куп предмети. То се пренася върху начина, по който се чувствате вкъщи, а оттам и на взаимоотношенията ви с партньора.

С повече внимание и малко хитрини, превърнете малкото си жилище в дома, в който с радост се прибирате. Направете го с любимия човек. Съвместните усилия и време да оформите дома са нещо, което допълнително влияе положително на връзката ви.

Вижте още: Големи идеи за малка спалня



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта