Боядисване с латекс - цени

Публикувано на 24/03/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 13/10/2016 | Видяно 112 681 пъти

(Oбновена към - днешна дата/20.07.23)

Боядисването е неизменна част от довършителните работи при всеки ремонт, независимо колко малък или голям е бил той. А дори просто да искате да освежите дома си – това е един от най-евтините и лесни начини да придадете ново настроение и уют. Решили сте да се спрете на боядисване с латекс и се чудите колко да заделите за пролетното освежаване? Нека обърнем внимание на цените и предимствата на латекса.

Но преди това можете да разгледате изпълнители: 

Или директно да сравните цени: 

Специфики на латекса

Предлага се в бял и цветен вариант, лесно се почиства с вода и се препоръчва „дишащ латекс“, ако стаята е с повишена влажност. Задължително преди боядисване с латекс е грундирането (посочили сме цената по-долу), а повърхността трябва да е суха и чиста и ако има слой блажна боя е добре тя да бъде премахната. Екологично чист и негорим избор, добре е да се нанесат два-три слоя.


Цвят и размер

След като сте избрали с какво ще боядисвате, цветът е следващата важна стъпка. Имате възможност към белия латекс да добавите оцветител и по този начин да получите цвета, който желаете. А много фирми предлагат и машинно оцветяване – от каталог избирате нюанса, който искате, но цената се покачва в зависимост от наситеността. Можете да се спрете на цвят, който харесвате по принцип или пък да помислите какво настроение искате да създадете в стаята: весело и приповдигнато? По-студено и успокояващо? Топло и енергизиращо? Не забравяйте, че цветовете създават емоции, атмосфера, а също обърнете внимание на големината и изложението на стаята, интериора.

Без включени материали (цена за труд):

  • Боядисване с латекс в един цвят – 3.50 – 4 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс в два цвята - 4.50 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс цветно – 5 - 5.70 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс и високопокривни миещи се бои – 7.00 лв./кв.м.;

  • Машинно боядисване с латекс в един цвят – 4.80 лв./кв.м.; (разлика с блажна боя – 8.00 лв./кв.м.).

С включени материали и труд:

  • Грунд за латекс – 3.50 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс две ръце в бяло – 11,90 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс цветно – 12 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс две ръце - до 2 цвята в помещение – 13.50 лв./кв.м.;

  • Боядисване с латекс две ръце - до 3 цвята в помещение – 15.50 лв./кв.м.;

  • Машинно боядисване с латекс в един цвят – 9.00 – 10.00 лв./кв.

Размер

Сами разбирате, че големината на помещението, което ще боядисвате, е от значение за цената, тъй като тя се определя на квадратен метър. Колкото по-голяма е стаята, толкова повече латекс ще ви е необходим, както и повече време, което се отразява и на цената за труд.


Машинно боядисване с латекс

Струя с високо налягане се изстрелва през тънък отвор от предната част на машината. Има разнообразие от видове и размери, което позволява напасването на този метод за различни помещения и ситуации. Има безброй предимства: бързина – много повече работа може да се свърши за по-кратко време от по-малко на брой майстори; точно определяне на дебелината на слоя; минимално разпръскване на материала; оптимален вариант за трудно достъпни места; и не на последно място – по-ниска цена поради спестяването на време и материал.


Опаковане на апартамента

Обикновено е включено към цената, но не пропускайте тази стъпка, тъй като отнема време и е трудно в последния момент да го направите, докато майсторите са вече готови за работа, а е важно да запазите мебелите си непокътнати. И както споменахме, латексът изсъхва бързо и е труден за почистване – за това се подсигурете, че фирмата или майсторът, на които сте се спрели, ще се погрижат за вещите ви.

Ние ви съветваме

Спрете се на фирма или майстор за боядисване с латекс, които имат опит и могат да ви посъветват професионално и качествено да извършат работата. Пуснете заявка при нас с описание на желаната от вас работа, размер на помещението, ръчно или машинно боядисване, избор на цвят и ще получите оферти на разумни цени. Ще можете да разгледате бизнес сайтовете на доказаните ни специалисти, оставените оценки за тях, предишни техни проекти, да сравните предложения им и да се спрете на най-колоритния майстор за боядисване с латекс!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
27 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта