Как оптимално да изолираме използваемо помещение разположено под неизползваемо таванско пространство

Публикувано на 23/03/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 7 194 пъти

Ако живеете в жилище разположено под неизползваемо подпокривно пространство знаете, че студът и влагата от таванското помещение често завземат и вашия дом. Knauf Insulation предлагат бързо и икономично решение на проблема. За да спасите жилището си от нежеланите ефекти от неизползваемия таван над вас, положете няколко слоя стъклена минерална вата Ekoboard върху таванската плоча. Препоръчителната минимална дебелина на топлоизолацията е 15 см. Запознайте се с повече подробности около това предложение.


Важна подготовка

Обърнете внимание, че преди полагането на топлоизолационния материал, трябва да поставите върху таванската плоча активна парна бариера, каквато е РЕ фолиото Homeseal LDS 5 Silk. Важно е да се вземе под внимание дали в бъдеще планирате минимално използване на подпокривното пространство с цел ревизиране на покривната конструкция. В случай че се предвижда такова, върху Homeseal LDS 5 Silk се поставят дървени греди, като пространството между тях се запълва с минерална вата. Над нея се полагат дъски или OSB плоскости, които "стъпват" върху гредите, по които се ходи.


Защита на вашата топлоизолация

Източник

Желателно е, след като положите минералната вата, да поставите върху нея специална мембрана Homeseal LDS 0.02, която да я предпазва от прах и евентуално възникнали течове от покрива.

За отлично топлоизолиране на вашето жилище, разположено под неизползваемо подпокривно пространство, трябва да се спазват определени изисквания при поставянето на топлоизолационния материал. Повече за тях може да научите тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
57 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта