Най-важното, на което да обърнете внимание при изолиране на подпокривното пространство

Публикувано на 17/02/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 5 823 пъти

Съвременното строителство предполага запазването на високи стандарти по време на всички етапи - проектиране, построяване и въвеждане на сградата в експлоатация. Изолацията на подпокривното пространство е една от най-важните стъпки за постигане на енергийна ефективност и благоприятни условия за живот. Knauf Insulation предлагат иновативни решения за покрива, които осигуряват всички изброени фактори, благодарение на енергоефективната LDS система и природната минерална вата. Прочетете всичко необходимо като последвате този линк.


Предимства на LDS системата

LDS системата предлага качествена топлоизолация с висока защита от атмосферните влияния и отлична херметичност. Тя включва 5 компонента:

  1. Паропропусклива-водонепропусклива мембрана;

  2. Каменна минерална вата;

  3. Подпокривна мембрана;

  4. Стъклена минерална вата;

  5. Универсална залепваща лента LDS Solifit.


Предимства на минералната вата и LDS мембраните

Стъклената и каменната минерална вата са топлоизолационни материали от естествени и/или рециклирани материали. Освен добра топлоизолация, тези продукти са и отлично средство за звукоизолация от външен шум, дават възможност на стените и покривната конструкция "да дишат", като дълговечността и негоримостта им ги превръщат в предпочитан изолационен материал, който създава изключително комфортен микроклимат в дома. В комбинация с правилно подбраните и поставени LDS фолиа, според покривната конструкция се предотвратява появата на конденз, плесен, мухъл и други микроорганизми.


Изграждане на LDS система

При вентилируем покрив в изолация между и под гредите първите компоненти, които се поставят, са паропропускливата-водонепропусклива мембрана LDS 0.02/ LDS 0.04 и каменната минерална вата KR S. След тях се полагат стъклената минерална вата Classic 037, а над CD профилите се полага активната парна бариера LDS 5 Silk, с припокриване от 10-15 см при 100% уплътняване на съединенията с универсалната залепваща лента LDS Solifit. Целият процес завършва с поставянето на гипсокартонени плоскости по наклона на покрива. Възможно е да възникне необходимост от довършителни дейности, в зависимост от функциите на помещението. Всички подробности можете да прочетете като кликнете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
11 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта