“Майсторите говорят” с Димитър Мотикарски

Публикувано на 07/07/2014 от Адриана | Последна редакция на 14/09/2016 | Видяно 3 811 пъти

Всяка седмица в рубриката „Майсторите говорят“ ви запознаваме с изпълнителите, регистрирани в MaistorPlus.

Димитър Мотикарски е млад предприемач и професионалист в хидроизолацията, ремонтирането и изграждането на покриви. В началото на 2014 г. Димитър основава собствена фирма с името“Димотика ЕООД”, а от април тя вече е част и от нашата платформа.

Ще откриете Димотика ЕООД в категория“Покривни услуги”за района на град София.

 


Представи се с няколко думи.

Казвам се Димитър Мотикарски, на 28 години, от София. Занимавам се с хидроизолация и ремонт на покриви от 11 години. До 2013 г. бях ръководител на отдел “Хидроизолации” в една от водещите строителни компании в България. Ползвайки натрупания опит през годините, в началото на 2014 г. поех предизвикателството да създам собствена фирма с името "Димотика".

Как реши да се занимаваш с тази работа?

Започнах работа в областта на хидроизолациите съвсем случайно. Едно лято още като ученик си търсех работа, започнах в една фирма като монтажник. Работата ми се стори интересна, собственикът на фирмата ми даде възможност за развитие и така, след известно време, от монтажник станах ръководител на монтажна група. Успоредно с работата завърших и висшето си образование. По-късно това ми помогна да се развия до нивото, на което съм в момента.


Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Винаги се старая да предложа работещо и качествено решение на най-добра цена. Като изпълнител винаги предлагам на клиентите писмен договор, който съдържа началната и крайната дата на проекта, разходите и начина на плащане. При мен няма скрити такси и условия. Старая се да съм честен с клиентите. Подхождам към всеки обект като към мой собствен.

Има ли сезонност в професията ти?

Поради специфичността на работата ми най-голяма натовареност има през летните и есенни месеци. Затова и мога да кажа - да, работата ми зависи от метеорологичните условия.


Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш.

За толкова много години съм ръководил както изграждането на нови покриви, така и реновацията на много малки и големи проекти. Един такъв беше ремонтът на покрива на "Челопеч майнинг - гр. Челопеч". Труден и отговорен проект.

Вижте снимки от други обекти на фирма Димотика ЕООД

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Всяка фирма се гордее с изпълнението на големи и значими обекти. Но няма нищо по-хубаво от това да видиш в очите на обикновения човек благодарността за свършената от теб работа!

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

Старая се аз и екипът ми винаги да сме в течение с иновациите и новостите чрез различни обучения и специализации в нашия бранш.


Имаш ли девиз, който следваш в работата, а и в живота?

Моят девиз е: “Честност, професионализъм и лично отношение!”

Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

За да бъдеш професионалист трябва да изградиш екип, на който можеш да разчиташ. Не прави компромис с материалите, с които работиш, те създават доверието към името на фирмата ти. И не на последно място - бъди честен и коректен към клиентите.


Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Преди да ме потърсят повечето клиенти си мислят, че всички фирми в бранша предлагат една и съща услуга с едно и също качество. След срещата ни обикновено разбират, че хидроизолацията не е лесна работа и има своята специфика и технология на монтаж. Опитвам се да им обясня, че най-ниска цена за ремонт не е добър критерий. Обяснявам им, че избирайки най-ниска цена, те правят голям компромис с качеството.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Бих отишъл на някое топло място с много плажове, но само на екскурзия, за нищо на света не заменям България.


Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш.

Радостта от добре свършената работа!

Използвайте сезона на покривните услуги и поканете на работа Димитър Мотикарски през бизнес сайта на фирма “Димотика ЕООД” в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта