Препоръчани ВиК изпълнители за отпушване на мивки

Заявете напълно безплатно проект за отпушване на мивки още сега!

Ако опитът ви да се справите със запушената мивка е бил неуспешен, не се отчайвайте! В MaistorPlus ще откриете доказани фирми и ВиК специалисти от цяла България за отпушване на мивки в кухнята или банята. Те имат необходимата професионална подготовка, както и инструменти и знаят как да подходят във всяка една ситуация. Направете заявка, напълно безплатно и без обвързване, и изберете най-подходящия кандидат за отстраняване на проблема. Обърнете внимание на ценовите предложения и репутацията на регистрираните майстори и фирми в сайта, както и на оставените от клиенти препоръки за работата им.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

2,304 Специалисти за отпушване на мивки

avatar_15052_88547286438.jpg

инж. Людмил Мандичев

262 извършени проекта

Извършвам всякакви дребни домашни ремонти. Предлагам високо качество и надежност на услугата.

Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация

Луксозни ремонти

VIP

8 извършени проекта

Моя девиз, който ме води към успех е;Качествено свършена работа на точна цена, което гарантира че клиентите ми оставят доволни. Не съм евтин майстор, даже съм скъп, ето за това давам перфектно качеств ...
avatar_63647_93046569219.jpg
онлайн преди 19 часа

ЛЕОН-АЛ

93 извършени проекта

ВиК всичко - смяна щрангове, монтаж/демонтаж: санитария, мивка, т.чиния, т.казанче, бойлер, смесители, аксесоари за баня, водомери и др. Направа на нови водопроводни и канализационни инсталации, и см ...
avatar_26949_10341663985.jpg

Митко Семов

151 извършени проекта

15 години работа и практика в Европейския съюз.
Профилна снимка - Никола Иванов
онлайн преди 11 минути

Никола

160 извършени проекта

Здравейте, в този бранш съм от 1994 г, първите 10 г съм работил с моя бригада в София, извършвали сме ремонти на бани, монтажи гипсокартон, ВиК услуги, ел услуги ,монтаж на ламиниран паркет и др. Сле ...
Профилна снимка - Борис Димитров
онлайн преди 10 часа

BORIS-ELECTRIC ремонти А до Я

93 извършени проекта

Казвам се Борис Димитров- професионален електротехник! Работя с апаратура на водещи фирми в електроизграждането: "Shneider Electric", "Legrand", "Merlin Gerin", "ABB", "Moeller","EATON", както и с ка ...
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 16 часа

Ремонти

172 извършени проекта

Специализиран майстор -ел.инженер със специализации по ВиК и ОиВ.
avatar_17148_6646606140.jpg

Алфа водопроводчик

57 извършени проекта

Алфа водопроводчик е специализирана фирма за ВиК услуги в град София.Изграждa и ремонтира ВиК инсталации и системи за локално парно отопление.

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на мивки. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за специалисти за отпушване на мивки

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на мивки. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за вик услуги

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на мивки. Безплатно е!

Заяви проект

Как разбирате, че мивката ви е запушена и трябва да се обърнете към специалист за отпушване на мивки?

Независимо дали говорим за мивката в кухнята или банята, тя дава своите ясни сигнали, че се е запушила. И за да не станат последствията от това твърде сериозни, е важно навреме да се обърнем към опитен ВиК специалист, който да отстрани проблема. Имайте предвид, че препаратите за отпушване невинаги са ефективни, а има дори случаи, когато сериозно могат да повредят вътрешността на тръбите. И така, как мивката ни подсказва, че се е запушила:

  • Водата започва да се оттича по-бавно. Несъмнено сте запознати с подобни ситуации, когато миете чиниите например. Няма го обичайното бързо засмукване на водата, вместо това тя едвам се просмуква през отворите на канала;
  • Образува се локва с мръсна вода. Тъй като, поради запушването в мивката, водата не успява изцяло да се оттече в канала, същата се задържа в коритото на мивката и образува локвичка със застояла вода.
  • Появява се неприятна миризма на канализация. Като логично продължение на предходния сигнал за запушена мивка, застоялата мръсна вода, видима в коритото или останала скрита по тръбите, става причина и за появата на неприятни миризми.

Какви могат да бъдат причините за запушване на мивката и за какво да внимаваме?

Причините за това мивката да се запуши могат да бъдат различни, най-вече в зависимост дали говорим за тази в банята или кухнята. Не подценявайте проблема със запушената мивка, защото той може да доведе до по-сериозни последствия като наводнение и корозия на тръбите. За да предотвратите запушването на мивката, не позволявайте попадането на хранителни отпадъци и други боклуци в канала. Най-често срещаните причини за запушване на мивката са:

  • Попаднали хранителни отпадъци в кухненската мивка. Както вече споменахме, желателно е да ги сведете до минимум. Ясно е, че няма как да предотвратите полетът на всяка трохичка в отворите на канала, но поне по-едрите остатъци от храна спокойно можете да обирате и изхвърляте в кошчето за боклук, където им е мястото;
  • Косми или козина от домашни любимци. От тези екстри можете да се сдобиете във всяка от мивките си. При тях също пълният контрол е невъзможен, но като превантивна мярка ви съветваме да не се сресвате пред огледалото, което е над банята в мивката, изберете си друго.
  • Корозирали тръби, чиято вътрешност е започнала да се рони. В следствие на това се получават наслагвания, които водят до запушване.   
  • Възможно е също проблемът да е по-сериозен и да е свързан с технически грешки при изграждане на тръбопровода. Затова ви съветваме да потърсите мнението на ВиК експерт или специализирана фирма за отпушване на мивки, които да направят диагностика на място. Когато запушването е по-сериозно, понякога се налага да се използват машини, с които проблемът да бъде отстранен в дългосрочен план.

Какви услуги може да ви предложи специалистът по отпушване на мивки?

Има случаи, когато спокойно можем да се справим с отпушването на мивката сами, използвайки препарат или вакуумна помпа. При по.задълбочен проблем обаче, с какъвто  подобни подръчни способи не могат да се справят, е необходимо да потърсим професионална водопроводна помощ. Ето и услугите, които можем да получим:

  • Оглед на място с цел да се установи каква е причината мивката да се запуши;
  • Почистване на канала на мивката;
  • Отпушване на мивка с тел, маркуч или и двете;
  • Машинно отпушване на мивки, което се прилага при по-сериозни запушвания.

Как MaistorPlus ни съдейства бързо да открием майстора, който да отпуши мивката ни?

Запушените мивки са неприятност, с която е желателно навреме да се справим, за да не причинят по-сериозни вреди на дома ни, като наводнение например. Важно е да можем да разчитаме на добри ВиК професионалисти, които знаят как да отпушат мивка така, че това да даде дългосрочен резултат. Именно в MaistorPlus лесно намирате препоръчани майстори и фирми за отпушване на мивки, сравнявате оферти от тях, проучвате репутациите им и четете оценки, оставени от клиенти. Всичко това, напълно безплатно и без обвързване.

 

Направете безплатна заявка още сега и решете проблема си със запушената мивка!