Каса до Пенедо, Фафе, Португалия

Последна редакция на 14/06/2024 от Климентина Величкова
Източник | Видяно 686 пъти

Последната снимка е отново своеобразен "десерт ", като дадем пример как построяването на уединена къща в търсене на тишина и спокойствие може да постигне обратния ефект.

Високо в планината Фафе, в северна Португалия се намира чудновата къща "Каса до Пенедо" ("Casa do Penedo") - "Къщата от камък". Тя е изградена между четири камъка, няма електричество и се отоплява на дърва. Построена е в края на ХХ век и собственикът й определено е искал да избяга от хаоса на градовете. Но не се получило точно така. Първи пристигнали най-нежеланите "гости" - крадците. След няколко обира на стопаните се наложило да сложат блиндирани врати и прозорци. След това за къщата се разчуло и към нея се отправили тълпи любопитни туристи. В крайна сметка, за да намерят спокойствие, стопаните били принудени да бягат от жилищено си.

Дали мечтаете да живеете в къщичка сгушена в планинските дебри или имате приятно и уютно жилище в града, специалистите, регистрирани в сайта, са на разположение за всеки ваш интериорен проект за дома. Направете безплатно запитване в платформата и се спрете на най-доброто за вас.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Изолирани къщи далеч от всякаква цивилизация