Хидроизолация по всяко време

Публикувано на 19/03/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 8 759 пъти

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Mapei България почти от създаването на компанията. Той познава продуктите и техните характеристики в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти в България. Стъпвайки на международния опит на Mapei, той и екипът му от професионалисти, вече 10 години, предоставят решения на строителните обекти в страната.


Професионално предложение

Когато говорим за технически решения, едни от първите въпроси са свързани с хидроизолациите. Кога мога да хидроизолирам терасата си? Колко време отнема такъв ремонт? Устойчива ли е във времето и пр. Ние имаме отговор и решение на всички тези въпроси – Mapelastic Turbo.

Изчакването на подходящия сезон вече е в миналото. С продукта на Mapei, Mapelastic Turbo, може да хидроизолираш всяко помещение, когато пожелаеш, без да се съобразяваш с капризите на времето. Продуктът представлява двукомпонентен, бързосъхнещ, гъвкав разтвор на циментова основа за хидроизолация на тераси, балкони и основи, които не са напълно сухи.


Предимствата на Mapelastic Turbo

Mapelastic Turbo е създаден в научно-изследователските лаборатории на Mapei, след като нашите специалисти разработиха специален полимер, който ускорява времето на съхнене на Mapelastic Turbo. На въпроса колко време ще ми отнеме? – техническият ни отговор е – Почти никакво!

  • Бързото съхнене на продукта пази обекта ви от дъждовна вода само след няколко часа, включително при ниски температури и висока относителна влажност. Това го прави подходящ и за основи, които не са напълно сухи, стига да са добре втвърдени.
  • Mapelastic Turbo позволява хидроизолирането да се осъществи дори при минимална температура от (+5оC), което се дължи на скоростното му съхнене. Формулата на Mapei позволява по-бързото завършване на работата при ниски температури и върху основи, които не са напълно сухи.
  • Това, което гарантира дълготрайността на продукта през годините е устойчивостта на химическо въздействие от противо обледенителни соли, сулфати, хлориди и въглероден диоксид.
  • Устойчивостта на ултравиолетови лъчи също е предимство за Mapelastic Turbo. Освен това е подходящ за полагане на покритие над съществуващи подове и стенни облицовки от керамика, всички видове мозайки и естествен камък.
  • Продуктът на Mapei е лесен и за работа. Както вече споменахме Mapelastic Turbo е двукомпонентен разтвор, който се смесва лесно и се нанася безпроблемно. Освен това, продуктът има отлични прилепващи свойства към всякакви бетонни повърхности, циментови замазки, керамика, мозайка, естествен камък, стига те да са добре свързани към основата и подготвени според указанията на специалистите на Mapei.
  • Времето за втвърдяване на Mapelastic Turbo позволява повърхностите да бъдат хидроизолирани и лепенето на настилки и облицовки, да започне само след 4 часа. Когато се използва заедно с бързосъхнещите лепила от гамата на Mapei, ремонта може да приключи в най-кратки срокове, дори и ако климатичните условия не са идеални.

Благодарение на Mapelastic Turbo вие пестите време и печелите повече!

Съветите на специалиста:

  • Не добавяйте цимент, инертни материали или вода към Mapelastic Turbo;
  • Не полагайте Mapelastic Turbo върху леки основи;
  • Не излагайте продукта на директна слънчева светлина преди употреба;
  • Не полагайте Mapelastic Turbo върху основи, които не са се втвърдили.

За такъв тип технически решения, може да се обръщате към нашия Технически отдел. Те ще ви насочат към най-подходящите за вашия обект решения и ще отговорят на вашите въпроси.

За повече информация относно продуктовата гама на Mapei, може да посетите нашия сайт www.mapei.bg или Facebook страницата ни.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
108 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта